Соковиті котлети на деку в духовці – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Апетитні котлети з хрусткою скоринкою на деку в паніровці

Котлети в духовці виходять без надлишків олії, акуратні, гарні, а завдяки паніровці набувають апетитну і хрустку скоринку.

Час готування: 70 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 15

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Панірувальні сухарі – 300 гр.
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком;
  • Приправи для курки – за бажанням;

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть від лушпиння і поріжте часточками. Почистіть моркву і наріжте її великими шматками. Складіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної суміші.

2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, покладіть в неї овочеву суміш. Обсмажуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки овочі не придбають золотистий відтінок.

3. У курячий фарш додайте яйце, сметану, спеції і ретельно перемішайте.

4. Коли овочі обсмажаться, їх теж додайте до фаршу і вмішайте, щоб вони рівномірно розподілилися.

5. Сформуйте з фаршу невеликі котлетки, попередньо відбиваючи фарш руку, щоб вигнати з нього зайве повітря і ущільнити масу. Для цього просто з зусиллям перекиньте кілька разів грудочку фаршу з однієї руки в іншу. Сформовані котлети викласти на застелений пергаментом деко. За бажанням, можна змастити рослинним маслом як пергамент, так і самі котлети зверху, щоб вони вийшли більш рум’яними.

6. Духовку розігрійте до 180 С і приберіть в неї деко з стравою на 45 хвилин. Якщо модель духовки дозволяє, увімкніть режим «Гриль» або конвекцію.

7. Готовність котлет можна визначити по сформувалася рум’яної скоринки. Їх краще не перетримувати, інакше вони можуть вийде сухуватими. Дістаньте деко з духовки, розкладіть котлети по тарілках, доповніть гарніром і подавайте.

Приємного апетиту!