Солені опята гарячим способом на зиму
Соління опеньків гарячим способом на зиму має переваги порівняно з холодною засолкою. Недовго проварені опеньки відразу зменшуються в об’ємі в 2,5 рази, стають більш безпечними і вимагають менше часу на заготовку, що важливо при великій кількості зібраних грибів.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 1 годину.
Порції: 4 л.
Склад:
- Опеньки – 10 кг
- Сіль – 400 гр.
- Лавровий лист – 10 шт.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжозібрані опеньки відразу перебираємо, видаляючи грибницю з дрібним лісовим сміттям. Невеликі опеньки залишаємо цілком, а у великих грибів залишаємо тільки капелюшки. Потім опеньки ретельно промиваємо під проточною водою і кладемо у велику каструлю.
Крок 2. Заливаємо водою, доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин і через друшляк, відвар повністю зливаємо.
Крок 3. Потім опеньки перекладаємо в каструлю, заливаємо новою порцією чистої води, додаємо розраховане кількість солі, горошки перцю з лавровим листом і на великому вогні доводимо до кипіння. Варимо опеньки не більше 30 хвилин на маленькому вогні. Пінку з поверхні знімаємо.
Крок 4. Відварені опеньки розкладаємо по чистим банкам, закриваємо герметично кришками і остуживаем під теплим покривалом. Приготовлені гарячим способом солені опята переносимо на зберігання в темне і прохолодне місце. Вдалих і смачних заготовок!