Солені опята на зиму в банках – 5 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Солені опята гарячим способом на зиму

Соління опеньків гарячим способом на зиму має переваги порівняно з холодною засолкою. Недовго проварені опеньки відразу зменшуються в об’ємі в 2,5 рази, стають більш безпечними і вимагають менше часу на заготовку, що важливо при великій кількості зібраних грибів.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 1 годину.

Порції: 4 л.

Склад:

  • Опеньки – 10 кг
  • Сіль – 400 гр.
  • Лавровий лист – 10 шт.
  • Перець чорний горошок – 20 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжозібрані опеньки відразу перебираємо, видаляючи грибницю з дрібним лісовим сміттям. Невеликі опеньки залишаємо цілком, а у великих грибів залишаємо тільки капелюшки. Потім опеньки ретельно промиваємо під проточною водою і кладемо у велику каструлю.

Крок 2. Заливаємо водою, доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин і через друшляк, відвар повністю зливаємо.

Крок 3. Потім опеньки перекладаємо в каструлю, заливаємо новою порцією чистої води, додаємо розраховане кількість солі, горошки перцю з лавровим листом і на великому вогні доводимо до кипіння. Варимо опеньки не більше 30 хвилин на маленькому вогні. Пінку з поверхні знімаємо.

Крок 4. Відварені опеньки розкладаємо по чистим банкам, закриваємо герметично кришками і остуживаем під теплим покривалом. Приготовлені гарячим способом солені опята переносимо на зберігання в темне і прохолодне місце. Вдалих і смачних заготовок!