Солодкі мариновані помідори на зиму – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Помідори в солодкому маринаді без стерилізації в банках на 3 літри

Цей рецепт не підводить господинь на протязі багатьох років, не підведе вас. Велика кількість зелені забезпечить цікавий смак з гострими і пікантними нотками, не дивлячись на солодкий маринад.

Час готування: 50-60 хв.

Час приготування:30 хв.

Порцій – 20.

Склад:

  • Помідори – 1600-1800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 3-5 зуб.
  • Сіль – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Лист хрону – 2 шт.
  • Лист чорної смородини – 2 шт.
  • Лист вишні – 2 шт.
  • Лист яблуні – 2 шт.
  • Оцет столовий (9 %) – 80-100 мл
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. На дно простерилізованих банок викладаємо все можливу зелень, яка у вас є.

2. Також слідом за нею відправляємо болгарський перець, цибуля, зубчики часнику, запашний перець і коріандр.

3. Дійшла черга і до томатів. Помідори промиваємо, висушуємо і укладаємо в банку, починаючи з великих, а до верху викладаємо помідори поменше.

4. Для приготування маринаду підігріваємо воду і всипаємо в неї сіль з цукром, добре розмішуємо і доводимо до стану кипіння.

5. Киплячий маринад заливаємо в банку, яку потім прикриваємо кришкою. Залишаємо помідори прогріватися протягом приблизно 20 хвилин.

6. По закінченню цього часу переливаємо маринад в каструлю, знову доводимо до кипіння і на завершення вливаємо столовий оцет.

7. Гарячий маринад повертаємо до овочів і закатуємо стерильними кришками за допомогою ключа.

8. Після охолодження відправляємо помідори на зберігання в темне і прохолодне місце.

Приємного вам апетиту!