Помідори в солодкому маринаді без стерилізації в банках на 3 літри
Цей рецепт не підводить господинь на протязі багатьох років, не підведе вас. Велика кількість зелені забезпечить цікавий смак з гострими і пікантними нотками, не дивлячись на солодкий маринад.
Час готування: 50-60 хв.
Час приготування:30 хв.
Порцій – 20.
Склад:
- Помідори – 1600-1800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 3-5 зуб.
- Сіль – 100 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Лист хрону – 2 шт.
- Лист чорної смородини – 2 шт.
- Лист вишні – 2 шт.
- Лист яблуні – 2 шт.
- Оцет столовий (9 %) – 80-100 мл
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. На дно простерилізованих банок викладаємо все можливу зелень, яка у вас є.
2. Також слідом за нею відправляємо болгарський перець, цибуля, зубчики часнику, запашний перець і коріандр.
3. Дійшла черга і до томатів. Помідори промиваємо, висушуємо і укладаємо в банку, починаючи з великих, а до верху викладаємо помідори поменше.
4. Для приготування маринаду підігріваємо воду і всипаємо в неї сіль з цукром, добре розмішуємо і доводимо до стану кипіння.
5. Киплячий маринад заливаємо в банку, яку потім прикриваємо кришкою. Залишаємо помідори прогріватися протягом приблизно 20 хвилин.
6. По закінченню цього часу переливаємо маринад в каструлю, знову доводимо до кипіння і на завершення вливаємо столовий оцет.
7. Гарячий маринад повертаємо до овочів і закатуємо стерильними кришками за допомогою ключа.
8. Після охолодження відправляємо помідори на зберігання в темне і прохолодне місце.
Приємного вам апетиту!