Як заготовити солодкі помідори з часником на зиму?
Гострі ароматні томати здатні не тільки урізноманітнити стіл, але і заповнити недолік корисних вітамінів у зимовий час року, яких потребують як дорослі, так і діти.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:15-20 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Помідори – 1000 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий (9 %) – 1 ст. л.
- Часник – 2-3 зуб.
Процес приготування:
1. Щоб шкірка швидше відставала від м’якоті, заливаємо помідори окропом і залишаємо приблизно на 5 хвилин.
2. Через це час зливаємо воду, очищаємо від шкірки томати і складаємо в підготовлені банки.
3. Поверх помідор кладемо подрібнений часник.
4. Слідом за часником додаємо по ложці солі і цукру, вливаємо оцет і залишаємо на пару хвилин.
5. Потім закриваємо банки бляшаними кришок.
6. Наповнені банки кладемо в каструлю, заливаємо наполовину водою і ставимо на слабкий вогонь. Стерилізуємо помідори протягом 15-20 хвилин з моменту закипання води.
7. Після закінчення цього часу витягаємо банки з каструлі, закатуємо кришками і залишаємо остигати до кімнатної температури в перевернутому вигляді.
8. Помідори відправляємо в прохолодне місце, призначене для зберігання.
Бажаємо приємного апетиту!