Солодкі мариновані помідори на зиму – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Як заготовити солодкі помідори з часником на зиму?

Гострі ароматні томати здатні не тільки урізноманітнити стіл, але і заповнити недолік корисних вітамінів у зимовий час року, яких потребують як дорослі, так і діти.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування:15-20 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Помідори – 1000 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий (9 %) – 1 ст. л.
  • Часник – 2-3 зуб.

Процес приготування:

1. Щоб шкірка швидше відставала від м’якоті, заливаємо помідори окропом і залишаємо приблизно на 5 хвилин.

2. Через це час зливаємо воду, очищаємо від шкірки томати і складаємо в підготовлені банки.

3. Поверх помідор кладемо подрібнений часник.

4. Слідом за часником додаємо по ложці солі і цукру, вливаємо оцет і залишаємо на пару хвилин.

5. Потім закриваємо банки бляшаними кришок.

6. Наповнені банки кладемо в каструлю, заливаємо наполовину водою і ставимо на слабкий вогонь. Стерилізуємо помідори протягом 15-20 хвилин з моменту закипання води.

7. Після закінчення цього часу витягаємо банки з каструлі, закатуємо кришками і залишаємо остигати до кімнатної температури в перевернутому вигляді.

8. Помідори відправляємо в прохолодне місце, призначене для зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!