Солоні кавуни в банках на зиму – 5 кращих рецептів з покроковими фото

Кавуни в банках на зиму з лимонною кислотою

Приготувати солоні кавуни в банку можна без додавання оцту. Беріть на замітку простий домашній рецепт з використанням лимонної кислоти. Готове частування порадує соковитістю і яскравим смаком.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Кавун – 3 кг
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо відповідний за розміром кавун або його частина. Ретельно промиваємо шкірку.

Крок 2. Розрізаємо продукт на шматочки середнього розміру.

Крок 3. Стерилізуємо банку будь-яким зручним способом. Щільно укладаємо сюди кавунові шматочки.

Крок 4. Підготуємо необхідні спеції. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння, зелень промиваємо під водою.

Крок 5. Викладаємо спеції в банку. Сюди ж додаємо сіль, цукор, лимонну кислоту і вливаємо окріп.

Крок 6. Закриваємо заготівлю кришкою, даємо їй повністю охолонути і відправляємо на зберігання у відповідне місце.