Кавуни в банках на зиму з лимонною кислотою
Приготувати солоні кавуни в банку можна без додавання оцту. Беріть на замітку простий домашній рецепт з використанням лимонної кислоти. Готове частування порадує соковитістю і яскравим смаком.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Кавун – 3 кг
- Зелень – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Сіль – 30 гр.
- Цукор – 60 гр.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо відповідний за розміром кавун або його частина. Ретельно промиваємо шкірку.
Крок 2. Розрізаємо продукт на шматочки середнього розміру.
Крок 3. Стерилізуємо банку будь-яким зручним способом. Щільно укладаємо сюди кавунові шматочки.
Крок 4. Підготуємо необхідні спеції. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння, зелень промиваємо під водою.
Крок 5. Викладаємо спеції в банку. Сюди ж додаємо сіль, цукор, лимонну кислоту і вливаємо окріп.
Крок 6. Закриваємо заготівлю кришкою, даємо їй повністю охолонути і відправляємо на зберігання у відповідне місце.