Хрусткі огірки без оцту на 3-х літрову банку на зиму
Смачні, міцні й ароматні огірки взимку майже завжди присутні на столах. Заготовити таку закуску на зиму не складе ніяких проблем.
Час готування: 5-7 днів.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг
 - Гірчиця суха – 3 ст. л.
 - Сіль – 1 ст. л.
 - Перець запашний горошком – за смаком.
 - лавровий Лист – за смаком.
 - Часник – 3-4 зуб.
 - Кріп – за смаком.
 - Листя вишні – за смаком.
 - Листя смородини – за смаком.
 - Листя хрону – за смаком.
 
Процес приготування:
1. Огірки та зелень вимити. В стерилізовану банку покладіть зубчики часнику, перець горошком, листя вишні, смородини, хрону, кріп і лавровий лист.
2. Потім покладіть у банку огірки.
3. Зверху всипте сіль.
4. Влийте в банку холодну воду, додайте гірчицю. Закрийте банку капроновою кришкою і залиште при кімнатній температурі на 5-7 днів.
5. Зберігайте огірки, засолені таким способом, в холодильнику.
Приємного апетиту!












