Як просто і смачно засолити огірки без оцту?
Оцініть яскравий рецепт домашньої заготовки для тих, хто не любить оцет. Приготувати без нього хрусткі солоні огірочки не складе ніякої праці. Ніжне частування швидко розлетиться на вашому столі, завдяки ніжному смаку.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 2 кг
- Часник – 6 зубчиків.
- Парасольку кропу – за смаком.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Перець чилі – за смаком.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Сіль – 60 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Огірки очищаємо від пилу та інших забруднень. Занурюємо продукт в крижану воду і залишаємо його на 2 години. Можна почекати і більший час.
2. Підготуємо необхідні спеції. Зубчики часнику слід очистити від лушпиння, а парасольки кропу сполоснути під водою.
3. Вимочені огірки витягуємо з води. Акуратно зрізаємо з них хвостики.
4. Розкладаємо овочі за заздалегідь стерилізованим банкам. Доповнюємо їх зубчиками часнику, парасольками кропу і перцем чилі.
5. Для розсолу кип’ятимо воду. Розмішуємо в ній сіль і цукор. Додаємо лавровий лист і горошини чорного перцю, варимо близько 5 хвилин.
6. Заливаємо вміст банок ароматним гарячим розсолом. Закриваємо тару кришками і залишаємо остуджуватися при кімнатній температурі.
7. Готово! Банки з огірками можна відносити на зберігання в прохолодне приміщення.