Солоні огірки на зиму – 10 рецептів хрустких огірочків з покроковими фото

Солоні огірки в 3-х літрових банках без стерилізації

Солоні огірки у 3-літрових банках без стерилізації є найбільш популярним варіантом у лінійці заготовок огірків на зиму. Готуються вони просто, і такий обсяг банок зручний і прийнятний в будь-якій сім’ї, а смак консервації залежить від вибору огірків засолювальних сортів, набору прянощів і дотримання технології, згідно з обраним рецептом. У цьому рецепті солимо огірки холодним способом і для збереження хрусткого смаку їх бажано замочити в холодній воді.

Час готування: 3 діб.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3 л.

Склад:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зубки.
  • Листя дуба – 6 шт.
  • Листя смородини – 6 шт.
  • Листя вишні – 6 шт.
  • Лист хрону – 4 шт.
  • Парасольку кропу – 4 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для засолювання огірків. Взяти суху і чисту 3-літрову банку. Заздалегідь замочені огірки добре промити і кінчики не видаляти. Пряну зелень промити.

Крок 2. У банку покласти все зелене листя, лавровий лист і укропные парасольки.

Крок 3. Зубки часнику очистити, розрізати на шматочки і покласти в банку. Потім насипати горошки чорного перцю і покласти 2 листи хрону.

Крок 4. Поверх зелені в 3-літрову банку вертикально і компактно викласти перший шар огірків.

Крок 5. Поверх їх щільно укласти в будь-якому порядку інші огірки.

Крок 6. У півлітрову банку налити чисту воду і розчинити в ній розрахована кількість солі. Розчин перелити до огірках у 3-літрову банку і зверху долити холодну воду, залишивши небагато місця.

Крок 7. Покрити огірки двома листям хрону, що обереже заготівлю від цвілі і долити воду до самого верху банки.

Крок 8. Потім банку прикрити пластиковою кришкою, поставити її на тарілку і залишити огірки на 3 доби при кімнатній температурі для бродіння. За цей час розсіл частково банки виллється.

Крок 9. Після закінчення часу бродіння в 3-літрову банку долити до самого верху воду, щільно закрити її кришкою і перенести на зберігання в холодне темне місце. Взимку солоні огірки у 3-літрових банках без стерилізації порадують вас своїм смаком. Смачних і вдалих заготовок!