Солоні огірки на зиму – 10 рецептів хрустких огірочків з покроковими фото

Як заготовити солоні огірки з оцтом на зиму?

Відмінний спосіб приготувати огірки для тривалого зберігання – з додаванням оцту. Готовий продукт вийде неймовірно смачною і хрусткою. Доповніть ваше домашнє меню яскравими соліннями.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 2 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • Тархун – 5 гілок.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Оцет – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Молоді міцні огірки старанно очищають від бруду, а після вимочуємо в крижаній воді близько 2 годин. Це зробить овоч більш хрустким.

2. Розкладаємо чисті вимочені огірки по стерилізованим банкам. Доповнюємо їх промитим тархуном і очищеними зубчиками часнику.

3. У каструлі кип’ятимо воду для розсолу. Додаємо сюди сіль і цукор.

4. Тримаємо посуд на вогні близько 5 хвилин.

5. Заливаємо огіркові заготовки крутим окропом. Накриваємо кришками і наполягаємо близько 5 хвилин.

6. Через деякий час зливаємо воду назад в каструлю. Знову кип’ятимо розсіл і додаємо в нього оцет. Вимикаємо вогонь.

7. Заливаємо огірки готової рідиною. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо їх і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.

8. Хрусткі огірочки на зиму готові! Ставте їх на зберігання в прохолодне місце.