Як заготовити солоні огірки з оцтом на зиму?
Відмінний спосіб приготувати огірки для тривалого зберігання – з додаванням оцту. Готовий продукт вийде неймовірно смачною і хрусткою. Доповніть ваше домашнє меню яскравими соліннями.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 2 кг
- Часник – 2 зубчики.
- Тархун – 5 гілок.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Сіль – 60 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Вода – 1,5 л
- Оцет – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Молоді міцні огірки старанно очищають від бруду, а після вимочуємо в крижаній воді близько 2 годин. Це зробить овоч більш хрустким.
2. Розкладаємо чисті вимочені огірки по стерилізованим банкам. Доповнюємо їх промитим тархуном і очищеними зубчиками часнику.
3. У каструлі кип’ятимо воду для розсолу. Додаємо сюди сіль і цукор.
4. Тримаємо посуд на вогні близько 5 хвилин.
5. Заливаємо огіркові заготовки крутим окропом. Накриваємо кришками і наполягаємо близько 5 хвилин.
6. Через деякий час зливаємо воду назад в каструлю. Знову кип’ятимо розсіл і додаємо в нього оцет. Вимикаємо вогонь.
7. Заливаємо огірки готової рідиною. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо їх і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.
8. Хрусткі огірочки на зиму готові! Ставте їх на зберігання в прохолодне місце.