Простий і смачний рецепт заготівлі огірків з гірчицею
Засолити огірки в домашніх умовах можна з додаванням гірчиці. Готовий продукт вийде пікантним, ароматним і хрустким. Використовуйте перевірений рецепт, придатний для тривалого зберігання.
Час готування: 2 дні
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 3 кг
- Вода – 1 л
- Часник – 6 зубчиків.
- Сіль – 2 ст. л.
- Гірчиця суха – 80 гр.
- Листя хрону – за смаком.
- Парасольки кропу – за смаком.
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо огірки під водою, очищаємо їх від будь-яких забруднень.
2. Підготуємо необхідні спеції. Часник очищаємо від лушпиння. Парасольки кропу, листя хрону промиваємо під водою.
3. Промиваємо скляні банки з содою. Викладаємо в них часник і кропом і листям. Слідом щільно маємо огірки. Зрізати кінчики не обов’язково.
4. Додаємо до заготовок сіль, заливаємо їх холодною водою. Залишаємо на дві доби в теплому місці.На одну літрову банку 0,5 ст. л. солі з верхом.
5. Через деякий час зливаємо настоявшийся розсіл в каструлю і доводимо його до кипіння.
6. Огірки промиваємо під водою прямо в банку. Доповнюємо їх сухою гірчицею.
7. Заливаємо продукт киплячим розсолом, закатуємо, остуджуємо і ставимо на зберігання.