Солоні огірки на зиму – 10 рецептів хрустких огірочків з покроковими фото

Простий і смачний рецепт заготівлі огірків з гірчицею

Засолити огірки в домашніх умовах можна з додаванням гірчиці. Готовий продукт вийде пікантним, ароматним і хрустким. Використовуйте перевірений рецепт, придатний для тривалого зберігання.

Час готування: 2 дні

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 3 кг
  • Вода – 1 л
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Гірчиця суха – 80 гр.
  • Листя хрону – за смаком.
  • Парасольки кропу – за смаком.

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо огірки під водою, очищаємо їх від будь-яких забруднень.

2. Підготуємо необхідні спеції. Часник очищаємо від лушпиння. Парасольки кропу, листя хрону промиваємо під водою.

3. Промиваємо скляні банки з содою. Викладаємо в них часник і кропом і листям. Слідом щільно маємо огірки. Зрізати кінчики не обов’язково.

4. Додаємо до заготовок сіль, заливаємо їх холодною водою. Залишаємо на дві доби в теплому місці.На одну літрову банку 0,5 ст. л. солі з верхом.

5. Через деякий час зливаємо настоявшийся розсіл в каструлю і доводимо його до кипіння.

6. Огірки промиваємо під водою прямо в банку. Доповнюємо їх сухою гірчицею.

7. Заливаємо продукт киплячим розсолом, закатуємо, остуджуємо і ставимо на зберігання.