Солоні помідори з хроном на зиму
Солоні помідори з хроном на зиму порадують вас яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Таке соковите частування точно нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу як окрему закуску або разом з гарячими обідніми стравами. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 3 кг
- Корінь хрону – за смаком.
- Лист хрону – 1 шт.
- Естрагон – за смаком.
- Часник – 5 зубчиків.
- Листя вишні – за смаком.
- Листя смородини – за смаком.
- Парасольки кропу – 2 шт.
Для розсолу на 1 літр води:
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Щоб приготувати солоні помідори з хроном на зиму, відміряємо потрібну кількість помідорів, промиваємо їх під водою.
Крок 2. Приготуємо сольовий розчин. Кип’ятимо воду з сіллю. Проціджуємо рідину і знову кип’ятимо.
Крок 3. Промиваємо і стерилізуємо банки. Викладаємо у них листя хрону, кріп, іншу зелень. Також відправляємо обчищені корінці хрону і зубчики часнику.
Крок 4. Викладаємо в банки зі спеціями помідори.
Крок 5. Заливаємо вміст банки гарячим розсолом.
Крок 6. Закручуємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Солоні помідори з хроном на зиму готові. Можна прибирати на зберігання в прохолодне приміщення або в холодильнику.