Солоні помідори на зиму в банках – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Солоні помідори з хроном на зиму

Солоні помідори з хроном на зиму порадують вас яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Таке соковите частування точно нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу як окрему закуску або разом з гарячими обідніми стравами. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кг
  • Корінь хрону – за смаком.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Естрагон – за смаком.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Листя вишні – за смаком.
  • Листя смородини – за смаком.
  • Парасольки кропу – 2 шт.

Для розсолу на 1 літр води:

  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати солоні помідори з хроном на зиму, відміряємо потрібну кількість помідорів, промиваємо їх під водою.

Крок 2. Приготуємо сольовий розчин. Кип’ятимо воду з сіллю. Проціджуємо рідину і знову кип’ятимо.

Крок 3. Промиваємо і стерилізуємо банки. Викладаємо у них листя хрону, кріп, іншу зелень. Також відправляємо обчищені корінці хрону і зубчики часнику.

Крок 4. Викладаємо в банки зі спеціями помідори.

Крок 5. Заливаємо вміст банки гарячим розсолом.

Крок 6. Закручуємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Солоні помідори з хроном на зиму готові. Можна прибирати на зберігання в прохолодне приміщення або в холодильнику.