Солоні помідори на зиму в банках – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Солоні помідори холодним способом під капроновою кришкою

Солоні помідори холодним способом під капроновою кришкою виходять дуже соковитими, цікавими за смаком і неймовірно смачними. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Склад:

На три 1-літрові банки:

  • Помідори – 2-2,5 кг
  • Парасольку кропу – 3 шт.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Лист смородини – 3 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати солоні помідори холодним способом під капроновою кришкою, відміряємо потрібну кількість основного інгредієнта. Промиваємо помідори під водою і видаляємо плодоніжки.

Крок 2. Стерилізуємо банки-яким зручним способом. На дно викладаємо промиту зелень, очищені зубчики часнику.

Крок 3. Викладаємо промиті помідори до самого верху банки.

Крок 4. Далі необхідно приготувати розсіл. Для цього розчиняємо вказану кількість солі в холодній воді.

Крок 5. Заливаємо заготовки холодним розсолом, щільно закрити капроновими кришками (їх попередньо ошпарюємо).

Крок 6. Прибираємо заготовку в прохолодне темне місце. Через три тижні овочі будуть повністю готові.

Крок 7. Засолювання помідорів холодним способом на зиму завершена. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!