Солянка з ковбасою, лимоном і маслинами – 4 покрокових рецептів збірної мясної солянки з оливками, картоплею, огірками

Класична рецепт приготування солянки з ковбасою, картоплею, маслинами і лимоном

найпоширеніша варіація цього супу, готується на основі насиченого м’ясного бульйону. Досить ситна, з легкої лимонною кислинкою і готується з найпростіших інгредієнтів.

Час готування: 240 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістці – 600 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець запашний – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Ковбаса – 400 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Маслини – 200 гр.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Петрушка – ½ пучка;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;

Процес приготування:

1. Викладіть яловичину у велику каструлю з товстим дном, залийте водою і поставте на плиту. Доведіть до кипіння, видалите шумівкою піну, яка утворилася і залиште варитися 1,5 години на слабкому вогні. Через 10-15 хвилин перевірте, чи не утворилася піна знову, при необхідності також зніміть її. Поки бульйон вариться, очистіть від лушпиння одну цибулину і покладіть в каструлю до м’яса. За 10 хвилин до готовності туди ж додайте лаврові листи і запашний перець.

2. Варене м’ясо приберіть на окрему тарілку, дістаньте з бульйону цибулю і лаврове листя і процідіть через дрібне сито, щоб прибрати перець і залишки піни.

3. Зніміть м’ясо з кістки і наріжте соломкою.

4. Розігрійте сковороду і розтопіть на ній вершкове масло. Залишилися цибулини очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками і викладіть на сковорідку. Додайте рослинне масло і обсмажуйте цибулю на середньому вогні до прозорості.

5. У підсмажену цибулю додайте томатну пасту. Якщо вона дуже густа, можна також додати трохи води. Все ретельно перемішайте і доведіть до кипіння.

6. Картоплю помийте, очистіть від шкірки і наріжте так само, як м’ясо. Перекладіть картопляну соломку в каструлю, залийте процідженим бульйоном, доведіть до кипіння і продовжуйте варити на середньому вогні до готовності картоплі.

7. Наріжте соломкою ковбасу. Для ситності і аромату можна також взяти будь-які копченості.

8. Отриману раніше засмажку перекладіть в каструлю з картоплею, туди ж додайте ковбасу, сіль і перець. Варити все разом ще 10 хвилин. Після цього зніміть готову солянку з плити і дайте настоятися під кришкою 15-20 хвилин.

9. Розлийте суп по тарілках, додайте маслини, по 7-8 штук на порцію, шматочки лимона і сметану. Зверху присипте дрібно порізаним кропом і подавайте на стіл, поки солянка ще гаряча.Приємного апетиту!