Сьомга – це дуже корисна риба, в якій повно вітамінів. Завдяки вершкового соусу вона виходить ніжною і соковитою. Пропонуємо вам варіанти приготування в духовці на сковороді, з пастою, з сиром, з ікрою, у фользі та зі шпинатом.
Стейк з сьомги у вершковому соусі в духовці
Риба буде готуватися в соусі з вершків, яєчного жовтка, гірчиці, сушеного базиліка, розмарину, перцю, солі і петрушки. Вона запікається протягом 25 хвилин і виходить невероятно ніжною і смачною.
Інгредієнти на
4 порц.
- Сьомга 500 гр.
- Вершки 300 мл
- Жовток-3 шт.
- Діжонська гірчиця 2 ч. л.
- Базилік сушений 1 ч. л.
- Розмарин 1 гілочка
- Перець чорний мелений ⅔ ч. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Петрушка 1 пучок
Процес приготування:
- Як приготувати сьомгу у вершковому соусі? Беремо стейки з червоної риби і розрізаємо навпіл уздовж хребта. Зрізаємо шкіру і видаляємо кістки.
- Перекладаємо рибу у форму, в якій будемо запікати.
- З двох сторін посипаємо сьомгу сіллю і 1/3 ч. л. чорного меленого перцю.
- Приступаємо до приготування соусу. В окрему ємність виливаємо вершки.
- Відправляємо до них 3 жовтка.
- Далі додаємо 2 чайні ложки гірчиці.
- І в кінці всипаємо сушений базилік і іншу частину чорного меленого перцю.
- Беремо віночок і перемішуємо їм соус до отримання однорідної маси.
- Заливаємо цією сумішшю сьомгу і кладемо на неї гілочку розмарину для аромату.
- Духовку розігріваємо до 180оС і готуємо рибу протягом 20-25 хвилин.
- Готову сьомгу перекладаємо на блюдо для подачі посипаємо нарізаною свіжої петрушкою і подаємо до столу з улюбленим гарніром.

Приємного апетиту!