Сьомга у вершковому соусі – 7 рецептів в духовці на сковороді з фото покроково

Соковита сьомга у вершковому соусі на сковороді

Для приготування риби за цим рецептом знадобляться заморожені овочі, вершкове масло, борошно, вершки, оливкова олія, зелень і лимон. Для початку сьомга обсмажується на сковороді, а потім до неї додається соус на вершках. В якості гарніру виступає суміш з овочів.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе сьомги – 500 гр.
  • Суміш заморожених овочів – 400 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ч. л.
  • Вершки – 200 мл
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Зелень свіжа – 2 ст. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку готуємо сьомгу. Добре промиваємо рибу під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Солимо і перчимо її за смаком. Відкладаємо в сторону. Тепер приступаємо до приготування гарніру. У нас в якості нього виступають заморожені овочі. Висипаємо їх у каструлю, додаємо трохи води і тушкуємо, поки вони не стануть м’якими. Додаємо сіль і перець по смаку, перемішуємо, вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою.

2. Далі готуємо вершковий соус. Беремо сотейник і розтоплюємо в ньому столову ложку вершкового масла. Поступово додаємо борошно, вершки і добре перемішуємо. Готуємо на повільному вогні приблизно 5 хвилин.

3. На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому філе сьомги з двох сторін по 2 хвилини. Можна додати перець і сіль безпосередньо в процесі обсмажування. Коли на рибі з’явиться рум’яна кірочка, зменшуємо вогонь.

4. У сотейник з соусом додаємо дрібно нарізану зелень. За бажанням можна додати часник. Видавлюємо з половини лимона сік і відправляємо його до соусу разом з перцем і сіллю. Заливаємо їм сьомгу і готуємо на маленькому вогні ще 10 хвилин.

5. Перекладаємо готову рибу на тарілку для подачі і кладемо поруч готові овочі. Ця страва також буде чудово поєднуватися з рисом або пюре. Зверху посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!