Простий і смачний рецепт соте з баклажанів з м’ясом
М’ясні реберця, тушковані з баклажанами та іншими овочами, — ситне і смачне блюдо, яке не тільки сподобається всім членам сім’ї, але і корисним, тому що не можна придумати кращого поєднання для швидкого засвоєння корисних речовин, ніж м’ясо з овочами.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Ребра свинячі або телячі – 300 гр.
- Баклажани – 3 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Перець гострий – ½ шт.
- Цибуля-порей – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- сушена Зелень (базилік, орегано, майоран) – за смаком.
Процес приготування:
1. Вимиті і підсушені баклажани наріжте брусками.
2. Реберні пластини розділіть на порції, обсмажте в олії, щоб підрум’янилися.
3. До м’яса викладіть баклажани, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 10 хвилин. При необхідності додайте трохи води, якщо соку з м’яса і овочів недостатньо.
4. Солодкий перець нарізуйте соломкою, гострий – подрібнюйте. Складіть обидва види перцю в сковороду до баклажанів з реберцями.
5. З помідорів зніміть шкірку, нарізуйте дрібними кубиками і перекладайте в соте. Приправте за смаком, посоліть і тушкуйте під кришкою ще 5-7 хвилин.
6. Цибулю дрібно наріжте, додайте в соте, перемішайте і потримайте на вогні буквально 5 хвилин. Потім вимкніть вогонь, а страви дайте настоятися ще 20 хвилин під кришкою. Подавайте соте з м’ясними реберцями порційно, посипавши при бажанні, свіжою зеленню і часником.