Соте з баклажанів – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Як заготовити соте з баклажанів без оцту на зиму?

Нескладний рецепт приготування ніжного баклажанового соте без використання оцту. Щоб зробити страву більш пікантним, слід додати більшу кількість часнику і гострого перцю, причому останній, може використовуватися як в свіжому вигляді, так і в молотом.

Час приготування: 1 година 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 кг
  • Перець болгарський – 6 шт.
  • Морква – 6 шт.
  • Помідор – 1 кг
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1/3 склянки
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Часник – 5 зуб.

Процес приготування:

1. Баклажани звільнити від твердої шкірки і нарізати слайсами. Злегка присолити і залишити для видалення гіркоти на півгодини.

2. Моркву краще натерти на тертці на корейський манер, зелень і гострий перець порубати ножем, цибулю, помідори і солодкий перець нарізати в дрібний кубик.

3. Помідори помістити в глибоку миску, додати сіль з цукром і дати овочам постояти, щоб пустили сік.

4. У сотейник налити олію, викласти підготовлені овочі і готувати на невеликому вогні під кришкою 40 хвилин, періодично помішуючи овочеву масу. За 5 хвилин до того, як страва буде готова, покласти в соте подрібнені часник і зелень.

5. Заготовку в гарячому вигляді розкласти по стерилізованим баночках і закупорити, а після остигання перемістити на зберігання в приміщення з постійно прохолодним повітрям.