Як заготовити соте з баклажанів без оцту на зиму?
Нескладний рецепт приготування ніжного баклажанового соте без використання оцту. Щоб зробити страву більш пікантним, слід додати більшу кількість часнику і гострого перцю, причому останній, може використовуватися як в свіжому вигляді, так і в молотом.
Час приготування: 1 година 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 кг
- Перець болгарський – 6 шт.
- Морква – 6 шт.
- Помідор – 1 кг
- Перець гострий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1/3 склянки
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Петрушка – 1 пучок.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Часник – 5 зуб.
Процес приготування:
1. Баклажани звільнити від твердої шкірки і нарізати слайсами. Злегка присолити і залишити для видалення гіркоти на півгодини.
2. Моркву краще натерти на тертці на корейський манер, зелень і гострий перець порубати ножем, цибулю, помідори і солодкий перець нарізати в дрібний кубик.
3. Помідори помістити в глибоку миску, додати сіль з цукром і дати овочам постояти, щоб пустили сік.
4. У сотейник налити олію, викласти підготовлені овочі і готувати на невеликому вогні під кришкою 40 хвилин, періодично помішуючи овочеву масу. За 5 хвилин до того, як страва буде готова, покласти в соте подрібнені часник і зелень.
5. Заготовку в гарячому вигляді розкласти по стерилізованим баночках і закупорити, а після остигання перемістити на зберігання в приміщення з постійно прохолодним повітрям.