Класичний соус Бешамель – це французький соус, який ідеально підійде для лазаньї. Також його можна використовувати у приготуванні інших м’ясних та рибних страв, а також пасти. Є багато кулінарних варіантів соусу бешамель. Для вас ми зібрали найкращі у нашій перевіреній добірці з десяти покрокових рецептів у домашніх умовах із фотографіями.
Класичний соус бешамель у домашніх умовах
Класичний соус бешамель в домашніх умовах виходить дуже ніжним та приємним до смаку. Він ідеально підійде для пасти, лазаньї та інших апетитних страв. Щоб приготувати ідеальний соус своїми руками, рекомендуємо використовувати перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Інгредієнти:
0.6 кг.
- Молоко коров’яче – 600 мл.
- Олія вершкове – 40 гр.
- Мука – 50 гр.
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Класичний соус Бешамель легко можна приготувати в домашніх умовах. Відміряємо необхідну кількість всіх продуктів.
У каструлю або сотейник викладаємо шматок вершкового масла|мастила| і ставимо на плиту.
Повністю розтоплюємо вершкове масло.
У розтоплену олію всипаємо борошно, мускатний горіх та сіль.
Швидко все перемішуємо до утворення щільної однорідної маси.
Сюди ж вливаємо молоко і продовжуємо помішувати віночком до зникнення грудочок.
Проварюємо соус на невеликому вогні близько 10 хвилин до загусання.
Класичний соус бешамель у домашніх умовах готовий. Використовуйте за призначенням!
Соус бешамель для лазаньї
Соус бешамель для лазаньї зможе приготувати кожен у домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої кулінарної добірки. Такий ніжний і приємний білий соус стане чудовим доповненням до багатьох гарячих страв.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 650 грн.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 500 мл.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Мука – 70 гр.
- Горіх мускатний – 0,25 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч.л.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі необхідні продукти у потрібній кількості.
Крок 2. Ставимо каструлю або сотейник на повільний вогонь і розтоплюємо вершкове масло.
Крок 3. Повністю в розтоплену олію всипаємо борошно і добре перемішуємо.
Крок 4. Через одну-дві хвилини в заготовку вливаємо частину молока і добре все вимішуємо ще раз.
Крок 5. Вливаємо молоко, що залишилося і продовжуємо перемішувати.
Крок 6. Сюди ж додаємо сіль та чорний мелений перець.
Крок 7. Також додаємо мускатний горіх та перемішуємо.
Крок 8. Варимо соус на слабкому вогні до загусання, постійно помішуючи. Якщо готовий соус вийшов неоднорідним, його можна перетерти через дрібне металеве сито.
Крок 9. Якщо ви не плануєте відразу використати соус, закрийте його харчовою плівкою та приберіть у холодильник.
Крок 10. Соус бешамель для лазаньї готовий. Використовуйте для приготування апетитної страви.
Класичний соус бешамель із молока, вершкового масла та борошна
Класичний соус бешамель із молока, вершкового масла та борошна виходить неймовірно ніжним. Його можна використовувати для пасти, лазаньї та інших апетитних страв. Щоб приготувати ідеальний соус у домашніх умовах, використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 350 грн.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 250 мл.
- Олія вершкове – 60 гр.
- Мука – 50 гр.
- Горіх мускатний – 0,25 ч. л.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти.
Крок 2. Мускатний горіх натираємо на дрібній тертці. Також ви можете відразу взяти його у меленому вигляді.
Крок 3. Шматок вершкового масла розтоплюємо у відповідному посуді.
Крок 4. У розтоплену олію всипаємо борошно та обсмажуємо до появи легкого горіхового аромату.
Крок 5. Під час обсмажування продуктів постійно перемішуємо масу.
Крок 6. Знімаємо заготівлю з вогню та вливаємо сюди поступово молоко. Добре перемішуємо до зникнення грудочок. Далі сюди відправляємо сіль та мускатний горіх. Знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо соус до загусання.
Крок 7. Класичний соус бешамель із молока, вершкового масла та борошна готовий!
Бешамель з оливковою олією
Бешамель з оливковою олією порадує вас приємним смаком та апетитним ароматом. Ніжний густий продукт ідеально доповнить ваші улюблені гарячі страви: лазанью, млинці та багато іншого. Для приготування соусу Бешамель беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 500 мл.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 500 мл.
- Оливкова олія – 1 ст.
- Мука – 2 ст.л.
- Горіх мускатний – 0,5 ст.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сир тертий – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю чи сотейник вливаємо столову ложку оливкової олії.
Крок 2. Сюди ж всипаємо борошно і добре все перемішуємо. Прогріваємо протягом однієї хвилини, постійно перемішуючи.
Крок 3. Тонким струменем вливаємо в масу молоко і продовжуємо перемішувати.
Крок 4. Вимішуємо заготовку до зникнення грудочок та загусання. Готуємо на слабкому вогні.
Крок 5. Додаємо в соус сіль, чорний мелений перець та мускатний горіх.
Крок 6. Також за бажанням ви можете додати тертий сир. Перемішуємо та прибираємо з плити.
Крок 7. Бешамель з оливковою олією готовий. Використовуйте у подальших приготуваннях!
Соус бешамель з йогурту в домашніх умовах
Соус бешамель з йогурту в домашніх умовах виходить не тільки дуже смачним, а й досить легким. Крім того, такий продукт є менш калорійним, ніж класичний варіант. Обов’язково спробуйте приготувати соус за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Йогурт натуральний – 250 гр.
- Молоко коров’яче – 500 мл.
- Мука – 4 ст.л.
- Сир – 60 гр.
- Оливкова олія – 4 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець білий мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. У сотейник вливаємо оливкову олію у вказаній кількості. Ставимо посуд із вмістом на середній вогонь.
Крок 2. Відразу сюди всипаємо борошно і швидко перемішуємо до однорідності. Прогріваємо одну хвилину.
Крок 3. Далі сотейник прибираємо з вогню та продовжуємо збивати вміст ще 1-2 хвилини.
Крок 4. Вливаємо в масу молоко та постійно збиваємо вміст.
Крок 5. Сюди відправляємо натуральний йогурт. Знову перемішуємо.
Крок 6. Ставимо заготівлю на сильний вогонь. Доводимо до кипіння і постійно збиваємо. Зменшуємо вогонь і томимо соус до гладкості. Додаємо сюди сіль, білий мелений перець та тертий сир. Перемішуємо.
Крок 7. Соус бешамель із йогурту в домашніх умовах готовий. Можна пробувати чи використовувати у подальшому готуванні!
Бешамель із крохмалем у домашніх умовах
Бешамель з крохмалем в домашніх умовах виходить напрочуд ніжним, приємним і помірно густим. Він ідеально підійде для пасти, лазаньї та інших апетитних страв. Щоб приготувати ідеальний соус із додаванням крохмалю, рекомендуємо використати наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 600 грн.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 500 мл.
- Крохмаль – 2 ст.л.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Відміряємо їх у потрібній кількості.
Крок 2. У сотейник відправляємо шматочок вершкового масла. Розтоплюємо його.
Крок 3. Додаємо в розтоплену олію крохмаль.
Крок 4. Швидко перемішуємо до одержання однорідної маси без грудочок. Для цього обсмажуємо продукти кілька хвилин, постійно помішуючи.
Крок 5. Вливаємо в заготівлю молоко і продовжуємо варити до загусання, постійно помішуючи.
Крок 6. У загуслий крем додаємо сіль та спеції. Перемішуємо.
Крок 7. Бешамель із крохмалем у домашніх умовах готовий. Можна пробувати чи додавати до інших страв!
Соус бешамель із кокосового молока
Соус бешамель із кокосового молока – це цікавий варіант виконання знаменитого соусу, який підійде всім, хто не вживає коров’яче молоко. Такий продукт вийде неймовірно ніжним та приємним до смаку. Обов’язково спробуйте приготувати соус за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 600 грн.
Інгредієнти:
- Молоко кокосове – 2 ст.
- Мука – 100 гр.
- Олія вершкове – 70 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. У сотейник чи каструлю кладемо шматок вершкового масла. Розтоплюємо його.
Крок 2. Всипаємо в розтоплену олію борошно і одразу вимішуємо до отримання однорідної гладкої маси.
Крок 3. Також доповнюємо масу сіллю та чорним меленим перцем, перемішуємо.
Крок 4. Вливаємо кокосове молоко і відразу все перемішуємо для з’єднання.
Крок 5. Продовжуємо варити масу на невеликому вогні, постійно помішуючи.
Крок 6. Вимішуємо соус до густини. Він повинен вийти однорідним і блискучим.
Крок 7. Соус бешамель із кокосового молока готовий. Використовуйте за призначенням!
Соус бешамель із сиром у домашніх умовах
Соус бешамель із сиром у домашніх умовах зможе приготувати кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої кулінарної добірки. Такий ніжний і цікавий за смаком соус стане чудовим доповненням до багатьох гарячих страв.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 800 грн.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 500 мл.
- Олія вершкове – 80 гр.
- Мука – 2 ст.л.
- Сир твердий – 200 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Горіх мускатний – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Мускатний горіх натираємо на тертці із дрібними зубчиками.
Крок 3. У каструлю або сотейник викладаємо вершкове масло і даємо йому розтопитися.
Крок 4. У розтоплену олію додаємо муку|борошно| і швидко все перемішуємо.
Крок 5. Отримуємо ніжну золотисту кашку. На якийсь час прибираємо з вогню.
Крок 6. Поступово починаємо сюди вливати молоко та перебиваємо весь вміст занурювальним блендером.
Крок 7. Необхідно отримати однорідну суміш без грудочок.
Крок 8. Знову ставимо нашу заготівлю на вогонь і викладаємо тертий сир. Перемішуємо до його розправлення.
Крок 9. Також у соус відправляємо сіль, перець та мускатний горіх. Перемішуємо та прибираємо з вогню.
Крок 10. Соус бешамель із сиром у домашніх умовах готовий. Можна подавати до столу або використовувати для приготування інших страв!
Соус бешамель з яєчними жовтками
Соус бешамель з яєчними жовтками виходить дуже ніжним та цікавим за смаком. Він відмінно підійде для пасти, лазаньї та інших апетитних страв. Щоб приготувати такий соус своїми руками, рекомендуємо використати наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 500 грн.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 350 мл.
- Олія вершкове – 40 гр.
- Мука – 30 гр.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Сир вершковий – 40 гр.
- Гірчиця – 0,5 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Горіх мускатний – 0,25 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло|мастило| викладаємо в сотейник або каструлю і розтоплюємо.
Крок 2. Далі в розтоплену олію всипаємо борошно. Обсмажуємо, постійно помішуючи пару хвилин.
Крок 3. Отримуємо однорідну жовту масу і на якийсь час прибираємо її з плити.
Крок 4. У цей час на тертці натираємо сир.
Крок 5. Окремо нагріваємо молоко і поступово вливаємо його масу з борошна та олії. Вимішуємо віночком і варимо на повільному вогні до загусання близько 2 хвилин|мінути|. Після цього прибираємо з вогню.
Крок 6. У гарячий соус втручаємо тертий сир, також додаємо гірчицю, сіль, мелений перець та мускатний горіх. По одному вводимо яєчні жовтки і добре все збиваємо віночком.
Крок 7. Соус бешамель з яєчними жовтками готовий. Використовуйте за призначенням!
Соус бешамель з часником у домашніх умовах
Соус бешамель з часником у домашніх умовах порадує вас приємним смаком та апетитним ароматом. Найніжніший продукт ідеально доповнить ваші улюблені гарячі частування: лазанню, пасту, млинці та багато іншого. Для приготування соусу беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 1,2 л.
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче – 1 л.
- Мука – 100 гр.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Орегано – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідну кількість молока, борошна та вершкового масла.
Крок 2. Шматок вершкового масла повністю розтоплюємо в каструлі чи сотейнику.
Крок 3. У розтоплену олію всипаємо борошно.
Крок 4. Швидко перемішуємо продукти до утворення однорідної жовтої маси.
Крок 5. Далі сюди тонким струменем вливаємо молоко. Робимо це поступово і відразу ж перемішуємо, щоб усунути всі грудочки.
Крок 6. Продовжуємо варити соус на слабкому вогні до загусання близько 10 хвилин.
Крок 7. Наприкінці додаємо спеції та подрібнений часник. Вимикаємо вогонь.
Крок 8. Соус бешамель із часником у домашніх умовах готовий. Можна використовувати у подальшому приготуванні!