Соус для шаурми в домашніх умовах – цікава ідея для тих, хто любить радувати себе натуральними доповненнями. Соуси, приготовлені власноруч, смачніше і корисніше магазинних. Є багато ідей для приготування такого продукту для шаурми. Кращі з них ви знайдете у нашій кулінарній добірці з покроковими рецептами.
Класичний соус для шаурми як в кіосках
Зробити в домашніх умовах класичний соус для шаурми, який готують у кіосках, не складе труднощів. Соус виходить з неповторним смаком і ароматним. Якщо ви в пошуках ідеального соусу для домашньої шаурми, то цей рецепт для вас стане знахідкою! Поєднання простих інгредієнтів, трохи витраченого часу – і ідеальний пряний соус буде готовий!
Інгредієнти на
4 порц.
- Кефір 300 мл
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Коріандр 1 ч. л.
- Приправа «Хмелі-Сунелі» 2 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Часник 4 зуб.
- Кріп 30 гр.
Процес приготування:
- Щоб приготувати соус для шаурми в домашніх умовах, в підходящу за розміром ємність налийте кефір.
- Додаємо до кефіру необхідну кількість майонезу.
- Приправляємо основні інгредієнти копченої паприкою.
- Далі додаємо в ємність до інших компонентів коріандр.
- Слідом додаємо решту приправу – хмелі-сунелі.
- З допомогою дрібної терки необхідно подрібнити попередньо очищений часник.
- Додаємо тертий часник в ємність з іншими інгредієнтами. Все ретельно перемішуємо.
- Промиваємо і подрібнюємо кріп.
- Додаємо подрібнений кріп до отриманої суміші, перемішуємо. Ставимо соус в холодильник для настоювання на 30 хвилин.
- Класичний соус для шаурми як в кіосках готовий!
Приємного вам апетиту!
Білий соус для шаурми в домашніх умовах
Білий соус, приготований за цим рецептом, зробить шаурму неймовірно смачною і апетитною. Готується соус швидко, а його смакові якості просто відмінні. Приготувавши подібний соус одного разу, він стане одним з улюблених! Кінцевий результат вас обов’язково здивує! Пробуйте!
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Кефір – 200 мл
- Жовток – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 200 мл
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Кріп – 30 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У чашу блендера відправляємо жовтки.
2. Вливаємо до жовтків рослинне масло.
3. Приправляємо дані інгредієнти чорним меленим перцем і сіллю за смаком. Додаємо до вмісту чаші гірчицю і лимонний сік.
4. Включаємо блендер і починаємо акуратно збивати всі інгредієнти до моменту, поки не вийде густий соус.
5. Очищаємо і подрібнюємо часник.
6. Промитий кріп дрібно нарізаємо.
7. Викладаємо подрібнений часник і кріп до приготовленого соусу. Вливаємо в чашу блендера до решти інгредієнтів кефір.
8. Все збиваємо блендером до однорідного стану.
9. Білий соус для шаурми готовий!
Приємного вам апетиту!
Як приготувати часниковий соус для шаурми будинку
Приготувати в домашніх умовах смачну і апетитну шаурму нескладно. Важливо зробити відповідний соус. Вдалим варіантом є використання часникового соусу. Він надає шаурмі особливий смак і пікантність. Приготувати часниковий соус не складе праці. Якщо під рукою є необхідні інгредієнти, то за лічені хвилини соус буде готовий!
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Кефір – 100 мл
- Часник – 4-5 зуб.
- Сметана – 100 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Кріп – 30 гр.
- Суміш перців – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. З’єднуємо в одній ємності наступні інгредієнти – кефір, сметану і майонез. Все ретельно перемішуємо вінчиком. У результаті повинна вийти однорідна маса.
2. Очищений часник пропустіть через прес, додайте його в ємність до інших компонентів.
3. Під проточною водою промийте кріп, подрібніть його. За бажанням кріп можна замінити петрушкою.
4. Викладаємо кріп в робочу ємність. Далі додаємо до всіх інгредієнтів суміш перців і хмелі-сунелі.
5. Все ретельно перемішуємо, домагаючись утворення однорідного соусу. Спробуйте соус на смак, при необхідності додайте сіль.
6. Часниковий соус для шаурми готовий! Такий пікантний соус зробить шаурму особливою по смаку!
Приємного вам апетиту!
Простий і швидкий рецепт соусу для шаурми з майонезу
Приготувати соус для шаурми простіше всього з одного основного інгредієнта. В даному випадку це буде майонез. Подрібнивши зелень і часник, змішавши дані компоненти з майонезом, можна отримати простий, смачний і швидкий у приготуванні соус для домашньої шаурми. Використання часнику і зелені додасть готовому соусу деяку пікантність.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Майонез – 150 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Петрушка – 20 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Коріандр – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Очистіть від лушпиння зубчики часнику.
2. Далі часник пропустіть через прес. За бажанням часник можна дрібно порізати гострим ножем або натерти на дрібній тертці.
3. Наступний крок – необхідно підготувати зелень. Промийте кріп, потім дрібно поріжте його на обробній дошці.
4. Петрушку також слід промити під проточною водою і подрібнити.
5. У миску викладаємо необхідну кількість майонезу.
6. Додаємо до майонезу часник, подрібнену зелень, чорний мелений перець і коріандр. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо. Соус повинен вийти однорідним.
7. Соус для шаурми з майонезу готовий! Використавши цей соус в приготуванні домашньої шаурми, вийде смачне і апетитне блюдо для всієї родини!
Приємного вам апетиту!
Дуже смачний сметанний соус для шаурми
Часто найсмачніші страви, в тому числі соуси і заливки, вимагають мінімального і доступного набору продуктів. Сметанний соус для шаурми – не виняток. Приготувати такий простий і швидкий соус зможе кожен. З ним шаурма, приготовлена в домашніх умовах, стане соковитою і апетитною.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Сметана з жирністю 20% – 200 гр.
- Кріп – 30 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
1. Кріп промийте під проточною водою.
2. Потім дрібно порубаєте промитий кріп гострим ножем.
3. Очистіть зубчики часнику від оболонки.
4. Далі очищений необхідно подрібнити часник пропустити через прес або натерти на тертці з дрібними отворами.
5. В підходящу за розміром ємність викладаємо сметану, додаємо до неї подрібнений кріп з часником, а також щіпку солі. Всі інгредієнти слід ретельно перемішати, щоб соус придбав однорідну консистенцію. Якщо дозволяє час, то перед використанням можна дати соусу настоятися хоча б півгодини в холодильнику, в такому випадку часник і зелень максимально віддадуть сметані свій аромат.
6. Простий, але дуже смачний сметанний соус для шаурми готовий!
Приємного вам апетиту!
Кефірний соус для домашньої шаурми
Соус – заправка, доповнює і підкреслює смак основної страви. Даний рецепт описує приготування кефіру соусу для домашньої шаурми. Поєднання кефіру і невеликої кількості майонезу дозволяє в результаті отримати соус з ніжною консистенцією і приємним смаком.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Кефір – 250 мл
- Майонез – 3 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Каррі – 0,5 ч. л.
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Змішуємо кефір з майонезом. Важливо ретельно перемішати дані інгредієнти, щоб вийшла маса з однорідною консистенцією.
2. Кріп ретельно промийте. Подрібніть його гострим ножем на обробній дошці. За бажанням кріп можна замінити або доповнити петрушкою.
3. Відправляємо подрібнений кріп в ємність з рідкою основою. Додаємо сюди ж пропущений через прес часник. Як варіант – можна подрібнити часник на дрібній тертці.
4. Додаємо до решти інгредієнтів каррі, сіль за смаком. Все ретельно перемішати. За бажанням в приготуванні даного соусу можна використовувати будь-які інші спеції за смаком.
5. Кефірний соус для шаурми готовий! Додайте його в улюблену домашню шаурму, з таким простим і ароматним соусом вона здасться по-новому смачною!
Приємного вам апетиту!
ПП соус для дієтичної шаурми
Вважається, що шаурма і правильне харчування – два протилежні поняття. Дане блюдо можна включити в раціон людини, що дотримується правильного харчування, якщо у приготуванні шаурми буде використовуватися корисний і легкий соус. Соус, приготований за описаним рецептом, виходить нежирним, низькокалорійним.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Йогурт натуральний – 1 склянка
- Петрушка – 30 гр.
- Часник – 5 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. На самому початку необхідно очистити від лушпиння зубчики часнику.
2. Далі подрібнюємо часник будь-яким підходящим способом. Можна натерти його на тертці з дрібними отворами, можна пропустити через прес або просто дрібно порізати ножем.
3. У миску викладаємо натуральний йогурт. Йогурт можна використовувати будь-якої жирності. Додаємо до йогурту трохи солі.
4. Петрушку промиваємо, потім дрібно нарізаємо.
5. У ємність з йогуртом викладаємо інгредієнти подрібнені часник і петрушку. Приправляємо всі компоненти чорним меленим перцем. Все ретельно перемішуємо до отримання соусу з однорідною консистенцією.
6. ПП соус для шаурми готовий! З таким корисним соусом шаурма, приготовлена в домашніх умовах, порадує кожного!
Приємного вам апетиту!
Соус для шаурми без майонезу
Смачний соус для домашньої шаурми можна приготувати і без використання майонезу. У даному рецепті основними інгредієнтами будуть виступати сметана кетчуп. Ці компоненти в поєднанні зі спеціями зроблять готовий соус для шаурми ніжним, ароматним і приємним на смак. Рецепт простий, з приготуванням такого смачного соусу впорається кожен!
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Сметана – 160 гр.
- Кетчуп – 40 мл
- Часник – 1 зуб.
- Кріп – 10 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищаємо часник від лушпиння, подрібнюємо його.
2. У миску викладаємо необхідне за рецептом кількість сметани, додаємо до неї подрібнений часник.
3. Промиваємо під проточною водою кріп, обсушуємо його, дрібно рубаємо ножем.
4. В робочу ємність зі сметаною і часником викладаємо рубаний кріп і кетчуп. Також додаємо до всіх інгредієнтів сіль і спеції, все ретельно перемішуємо. У приготуванні даного соусу можна використовувати будь-які спеції – карі, мелену паприку, хмелі-сунелі, чорний мелений перець та інші. При виборі спецій орієнтуйтеся на власний смак.
5. Соус для шаурми без майонезу готовий! Дайте соусу настоятися хоча б півгодини, потім його можна використовувати у приготуванні шаурми.
Приємного вам апетиту!
Кращий соус для шаурми з куркою в домашніх умовах
Приготований за цим рецептом соус для шаурми зможе здивувати своїм пікантним смаком та ароматом! Після його приготування більше не з’являться думки про покупку готової шаурми, адже приготувати в домашніх умовах це блюдо простіше простого! А цей чудовий соус зробить шаурму з куркою дуже смачною і соковитою!
Час готування: 2 ч. 5 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Кефір – 3 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
- Кріп – 10 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. В одній мисці змішуємо кефір, майонез і сметану. Після перемішування основа повинна вийти однорідною.
2. Приправляємо отриману масу чорним меленим перцем, сіллю за смаком і паприкою.
3. Промийте і дрібно наріжте кріп. Додайте його в майбутній соус.
4. Очистіть часник, подрібніть його зручним способом. Додайте часник соус для пікантності смаку.
5. Всі інгредієнти ретельно перемішайте. Поставте соус в холодильник на 2 години. Він повинен настоятися.
6. Кращий соус для шаурми з куркою готовий! Пікантний і пряний смак соусу зробить шаурму, приготовлену в домашніх умовах, ідеальною!
Приємного вам апетиту!
Простий рецепт соусу для шаурми з майонезу і сметани
Приготувати соус для шаурми з двох основних інгредієнтів – майонезу і сметани – не складе труднощів навіть у початківця кулінара. Такий соус виходить дуже смачним, пікантний, з ніжною консистенцією. Він прекрасно підійде для шаурми, приготовленої в домашніх умовах.
Час готування: 2 ч. 5 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Сметана – 300 гр.
- Майонез – 200 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,3 ч. л.
Процес приготування:
1. Викладаємо в підходящу ємність сметану, потім додаємо до неї майонез.
2. Перемішуємо дані інгредієнти до однорідності.
3. Від лушпиння очищаємо часник, потім його необхідно подрібнити будь-яким зручним способом – дрібно порізати ножем, пропустити через прес або натерти на дрібній тертці. Додаємо подрібнений часник до інших компонентів.
4. В окремій ємності змішуємо всі необхідні спеції – чорний і червоний мелений перець, паприку і сіль.
5. Додаємо спеції в робочу ємність з рідкою основою, все ретельно перемішуємо. Відправляємо соус для настоювання в холодильник мінімум на 2 години.
6. Смачний, ароматний і пікантний соус для шаурми з майонезу і сметани готовий! Приготований за цим рецептом соус зробить домашню шаурму соковитою і дуже апетитною!
Приємного вам апетиту!
Дуже смачний соус для шаурми з йогурту
Приготувати смачний соус для шаурми можна не тільки з майонезу, сметани або кефіру. В якості основи можна використовувати і натуральний йогурт. З ним соус вийде нежирним і низькокалорійним, але не менш смачним. Соус для шаурми з йогурту – гідна альтернатива класичним соусам, приготованим в домашніх умовах.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Йогурт натуральний – 100 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 0,5 ч. л.
- Суміш перців – за смаком.
- Орегано – за смаком.
- Кріп сушений – за смаком.
Процес приготування:
1. У ємність викладаємо натуральний йогурт.
2. Додаємо до йогурту лимонний сік.
3. Слідом додаємо до вмісту ємності необхідну кількість оливкової олії.
4. Очищаємо часник пропускаємо через прес. Отримане викладаємо в робочу ємність з іншими компонентами.
5. Приправляємо майбутній соус заключними інгредієнтами – сумішшю перців, сушеним кропом і орегано. Все потрібно перемішати до однорідності.
6. Соус для шаурми з йогурту готовий! Використовуйте такий соус в приготуванні домашньої шаурми – з ним вона буде не тільки смачною, але і корисною.
Приємного вам апетиту!
Сирний соус для домашньої шаурми
Приготувати в домашніх умовах найніжніший сирний соус для шаурми зможе кожен! Головний секрет приготування смачного сирного соусу для домашньої шаурми – вдале поєднання всіх використовуваних інгредієнтів. Мінімум витраченого часу – і приголомшливий сирний соус для шаурми буде готовий!
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Сир твердий – 30 гр.
- Сир плавлений – 180 гр.
- Вершки жирністю 20% – 200 мл
- Італійські трави – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 10 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Твердий сир необхідно подрібнити на дрібній тертці.
2. У ємність для варіння вливаємо вершки, ставимо на вогонь. Потім додаємо до вершків плавлений сир, попередньо порізаний на великі шматочки.
3. Слідом додаємо до вершків і плавленому сиру невелику кількість рослинного масла. По мірі нагрівання вершків злегка розминайте плавлений сир, щоб він розчинився.
4. Коли соус закипить, приправте його чорним меленим перцем і італійськими травами. Перемішайте.
5. Потім готується соус додаємо твердий сир, подрібнений на тертці. Всі інгредієнти перемішуємо.
6. Тримаємо соус на вогні ще пару хвилин до розчинення твердого сиру. Знімаємо ємність з соусом з вогню. По готовності соус охолодіть до кімнатної температури, потім його можна використовувати за призначенням.
7. Сирний соус для шаурми готовий!
Приємного вам апетиту!