Соус для шаурми в домашніх умовах – цікава ідея для тих, хто любить радувати себе натуральними доповненнями. Соуси, приготовлені власноруч, смачніше і корисніше магазинних. Є багато ідей для приготування такого продукту для шаурми. Кращі з них ви знайдете у нашій кулінарній добірці з покроковими рецептами.
Класичний соус для шаурми як в кіосках
Зробити в домашніх умовах класичний соус для шаурми, який готують у кіосках, не складе труднощів. Соус виходить з неповторним смаком і ароматним. Якщо ви в пошуках ідеального соусу для домашньої шаурми, то цей рецепт для вас стане знахідкою! Поєднання простих інгредієнтів, трохи витраченого часу – і ідеальний пряний соус буде готовий!
Інгредієнти на
4 порц.
- Кефір 300 мл
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Коріандр 1 ч. л.
- Приправа «Хмелі-Сунелі» 2 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Часник 4 зуб.
- Кріп 30 гр.
Процес приготування:
- Щоб приготувати соус для шаурми в домашніх умовах, в підходящу за розміром ємність налийте кефір.
- Додаємо до кефіру необхідну кількість майонезу.
- Приправляємо основні інгредієнти копченої паприкою.
- Далі додаємо в ємність до інших компонентів коріандр.
- Слідом додаємо решту приправу – хмелі-сунелі.
- З допомогою дрібної терки необхідно подрібнити попередньо очищений часник.
- Додаємо тертий часник в ємність з іншими інгредієнтами. Все ретельно перемішуємо.
- Промиваємо і подрібнюємо кріп.
- Додаємо подрібнений кріп до отриманої суміші, перемішуємо. Ставимо соус в холодильник для настоювання на 30 хвилин.
- Класичний соус для шаурми як в кіосках готовий!

Приємного вам апетиту!