Соус для шаурми в домашніх умовах – 10 рецептів з покроковими фото

Соус для шаурми в домашніх умовах – цікава ідея для тих, хто любить радувати себе натуральними доповненнями. Соуси, приготовлені власноруч, смачніше і корисніше магазинних. Є багато ідей для приготування такого продукту для шаурми. Кращі з них ви знайдете у нашій кулінарній добірці з покроковими рецептами.

Класичний соус для шаурми як в кіосках

Зробити в домашніх умовах класичний соус для шаурми, який готують у кіосках, не складе труднощів. Соус виходить з неповторним смаком і ароматним. Якщо ви в пошуках ідеального соусу для домашньої шаурми, то цей рецепт для вас стане знахідкою! Поєднання простих інгредієнтів, трохи витраченого часу – і ідеальний пряний соус буде готовий!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кефір 300 мл
  • Майонез столовий молочний 100 гр.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 2 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Часник 4 зуб.
  • Кріп 30 гр.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати соус для шаурми в домашніх умовах, в підходящу за розміром ємність налийте кефір.
  2. Додаємо до кефіру необхідну кількість майонезу.
  3. Приправляємо основні інгредієнти копченої паприкою.
  4. Далі додаємо в ємність до інших компонентів коріандр.
  5. Слідом додаємо решту приправу – хмелі-сунелі.
  6. З допомогою дрібної терки необхідно подрібнити попередньо очищений часник.
  7. Додаємо тертий часник в ємність з іншими інгредієнтами. Все ретельно перемішуємо.
  8. Промиваємо і подрібнюємо кріп.
  9. Додаємо подрібнений кріп до отриманої суміші, перемішуємо. Ставимо соус в холодильник для настоювання на 30 хвилин.
  10. Класичний соус для шаурми як в кіосках готовий!

Приємного вам апетиту!