Соус для шаурми в домашніх умовах – 10 рецептів з покроковими фото

Кефірний соус для домашньої шаурми

Соус – заправка, доповнює і підкреслює смак основної страви. Даний рецепт описує приготування кефіру соусу для домашньої шаурми. Поєднання кефіру і невеликої кількості майонезу дозволяє в результаті отримати соус з ніжною консистенцією і приємним смаком.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Кефір – 250 мл
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Каррі – 0,5 ч. л.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Змішуємо кефір з майонезом. Важливо ретельно перемішати дані інгредієнти, щоб вийшла маса з однорідною консистенцією.

2. Кріп ретельно промийте. Подрібніть його гострим ножем на обробній дошці. За бажанням кріп можна замінити або доповнити петрушкою.

3. Відправляємо подрібнений кріп в ємність з рідкою основою. Додаємо сюди ж пропущений через прес часник. Як варіант – можна подрібнити часник на дрібній тертці.

4. Додаємо до решти інгредієнтів каррі, сіль за смаком. Все ретельно перемішати. За бажанням в приготуванні даного соусу можна використовувати будь-які інші спеції за смаком.

5. Кефірний соус для шаурми готовий! Додайте його в улюблену домашню шаурму, з таким простим і ароматним соусом вона здасться по-новому смачною!

Приємного вам апетиту!