Кефірний соус для домашньої шаурми
Соус – заправка, доповнює і підкреслює смак основної страви. Даний рецепт описує приготування кефіру соусу для домашньої шаурми. Поєднання кефіру і невеликої кількості майонезу дозволяє в результаті отримати соус з ніжною консистенцією і приємним смаком.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Кефір – 250 мл
- Майонез – 3 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Каррі – 0,5 ч. л.
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Змішуємо кефір з майонезом. Важливо ретельно перемішати дані інгредієнти, щоб вийшла маса з однорідною консистенцією.
2. Кріп ретельно промийте. Подрібніть його гострим ножем на обробній дошці. За бажанням кріп можна замінити або доповнити петрушкою.
3. Відправляємо подрібнений кріп в ємність з рідкою основою. Додаємо сюди ж пропущений через прес часник. Як варіант – можна подрібнити часник на дрібній тертці.
4. Додаємо до решти інгредієнтів каррі, сіль за смаком. Все ретельно перемішати. За бажанням в приготуванні даного соусу можна використовувати будь-які інші спеції за смаком.
5. Кефірний соус для шаурми готовий! Додайте його в улюблену домашню шаурму, з таким простим і ароматним соусом вона здасться по-новому смачною!
Приємного вам апетиту!