Соус для шаурми в домашніх умовах – 10 рецептів з покроковими фото

Соус для шаурми без майонезу

Смачний соус для домашньої шаурми можна приготувати і без використання майонезу. У даному рецепті основними інгредієнтами будуть виступати сметана кетчуп. Ці компоненти в поєднанні зі спеціями зроблять готовий соус для шаурми ніжним, ароматним і приємним на смак. Рецепт простий, з приготуванням такого смачного соусу впорається кожен!

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Сметана – 160 гр.
  • Кетчуп – 40 мл
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – 10 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищаємо часник від лушпиння, подрібнюємо його.

2. У миску викладаємо необхідне за рецептом кількість сметани, додаємо до неї подрібнений часник.

3. Промиваємо під проточною водою кріп, обсушуємо його, дрібно рубаємо ножем.

4. В робочу ємність зі сметаною і часником викладаємо рубаний кріп і кетчуп. Також додаємо до всіх інгредієнтів сіль і спеції, все ретельно перемішуємо. У приготуванні даного соусу можна використовувати будь-які спеції – карі, мелену паприку, хмелі-сунелі, чорний мелений перець та інші. При виборі спецій орієнтуйтеся на власний смак.

5. Соус для шаурми без майонезу готовий! Дайте соусу настоятися хоча б півгодини, потім його можна використовувати у приготуванні шаурми.

Приємного вам апетиту!