Соус для шаурми без майонезу
Смачний соус для домашньої шаурми можна приготувати і без використання майонезу. У даному рецепті основними інгредієнтами будуть виступати сметана кетчуп. Ці компоненти в поєднанні зі спеціями зроблять готовий соус для шаурми ніжним, ароматним і приємним на смак. Рецепт простий, з приготуванням такого смачного соусу впорається кожен!
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Сметана – 160 гр.
- Кетчуп – 40 мл
- Часник – 1 зуб.
- Кріп – 10 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищаємо часник від лушпиння, подрібнюємо його.
2. У миску викладаємо необхідне за рецептом кількість сметани, додаємо до неї подрібнений часник.
3. Промиваємо під проточною водою кріп, обсушуємо його, дрібно рубаємо ножем.
4. В робочу ємність зі сметаною і часником викладаємо рубаний кріп і кетчуп. Також додаємо до всіх інгредієнтів сіль і спеції, все ретельно перемішуємо. У приготуванні даного соусу можна використовувати будь-які спеції – карі, мелену паприку, хмелі-сунелі, чорний мелений перець та інші. При виборі спецій орієнтуйтеся на власний смак.
5. Соус для шаурми без майонезу готовий! Дайте соусу настоятися хоча б півгодини, потім його можна використовувати у приготуванні шаурми.
Приємного вам апетиту!