Соус з помідорів, перцю і базиліку на зиму
Соус з помідорів, перцю на зиму доповнюється різними прянощами і до нього відмінно підходить базилік. Ця пряність вважається самої ароматною і перетворює смак будь-якої страви. У цьому рецепті для соусу беремо зелений і фіолетовий базилік і краще у свіжому вигляді. Кількість солі з цукром, оцтом і перцем можна змінити по особистому смаку господині.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1,5 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 1.5 кг
 - Перець болгарський – 0.7 кг
 - Цибуля – 0.5 кг
 - Часник – 1 головка.
 - Базилік зелений – 1 пучок.
 - Базилік фіолетовий – 1 пучок.
 - Кінза – за смаком.
 - Кріп – за смаком.
 - Сіль – 1.5 ст. л.
 - Цукор – 2 ст. л.
 - Масло рослинне – 80 мл
 - Оцет 9% – 1 ст. л.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте всі овочі, згідно пропорції рецепта. Їх почистіть, промийте і серветкою приберіть зайву вологу.
Крок 2. Помідори, цибулю і перець наріжте середніми шматочками і подрібніть через м’ясорубку з крупною решіткою.
Крок 3. Отриману овочеву масу перелийте в каструлю для тушкування, доведіть до кипіння і поваріть протягом 30 хвилин на невеликому вогні. Потім до соусу налийте олію і насипте сіль з цукром, чорним перцем і перемішайте.
Крок 4. Крупно наріжте два види базиліка з кінзою і кропом.
Крок 5. Нарізку зелені перекладіть до соусу і додайте подрібнений часник. Поваріть соус ще 20 хвилин, додайте оцет, перемішайте і вимкніть вогонь.
Крок 6. Приготований соус з помідорів, перцю і базиліку на зиму розлийте по заздалегідь простерилизованным банкам, герметично закупорьте, поставте на кришки і на добу накрийте махровим рушником. Повністю остиглий соус переставте на зберігання в підвал або домашню комору. Вдалих і смачних заготовок!












