Стейк форелі в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт стейка форель у сметані

Страви з риби виходять смачними і ароматними. Вони легко і швидко готуються, приносять багато користі організму людини. Форель під соусом із сметани – це класичний рецепт ніжного вершкового страви, в якому сметана відмінно доповнює рибу.

Час готування – 50-55 хв.

Час приготування – 30-35 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Форель – 1 кг
  • Цибуля – 0,5-1 шт.
  • Сметана – 300 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Стейки форелі промиваємо і обтираем паперовими рушниками. За бажанням шкіру риби можна зняти. Кожен стейк викладаємо окремо на шматок фольги. Формуємо з фольги «човники» з високими бортиками, щоб соус, яким ми надалі будемо поливати форель, не витікав з фольги.

2. Солимо і перчимо стейки за смаком. Викладаємо рибу у фользі на дно великої за розміром форми для запікання або на деко.

3. Очищаємо цибулину від лушпиння. Якщо вона велика, то відрізаємо від головки рівно половину і подрібнюємо. Якщо цибулина середнього розміру – нарізаємо її повністю. Зелень – петрушку і кріп – вимиваємо, струшуємо і подрібнюємо.

4. У глибоку миску викладаємо сметану і додаємо до неї цибулю, кріп, петрушку і соняшникову олію. Солимо і перчимо масу за смаком, а потім ретельно перемішуємо до утворення єдиної маси.

5. Встановлюємо температуру 180 градусів для розігріву духовки. Викладаємо соус поверх кожного стейка рівним шаром. Ставимо деко з фореллю і соусом всередину духовки на 20-25 хвилин.

6. Готову рибу дістаємо з духовки і розкладаємо порції на тарілки прямо у фользі або без неї – за бажанням. В доповнення до риби можна подавати картоплю фрі і овочі.

Приємного апетиту!