Простий і смачний рецепт стейка форель у сметані
Страви з риби виходять смачними і ароматними. Вони легко і швидко готуються, приносять багато користі організму людини. Форель під соусом із сметани – це класичний рецепт ніжного вершкового страви, в якому сметана відмінно доповнює рибу.
Час готування – 50-55 хв.
Час приготування – 30-35 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Форель – 1 кг
- Цибуля – 0,5-1 шт.
- Сметана – 300 гр.
- Петрушка – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Стейки форелі промиваємо і обтираем паперовими рушниками. За бажанням шкіру риби можна зняти. Кожен стейк викладаємо окремо на шматок фольги. Формуємо з фольги «човники» з високими бортиками, щоб соус, яким ми надалі будемо поливати форель, не витікав з фольги.
2. Солимо і перчимо стейки за смаком. Викладаємо рибу у фользі на дно великої за розміром форми для запікання або на деко.
3. Очищаємо цибулину від лушпиння. Якщо вона велика, то відрізаємо від головки рівно половину і подрібнюємо. Якщо цибулина середнього розміру – нарізаємо її повністю. Зелень – петрушку і кріп – вимиваємо, струшуємо і подрібнюємо.
4. У глибоку миску викладаємо сметану і додаємо до неї цибулю, кріп, петрушку і соняшникову олію. Солимо і перчимо масу за смаком, а потім ретельно перемішуємо до утворення єдиної маси.
5. Встановлюємо температуру 180 градусів для розігріву духовки. Викладаємо соус поверх кожного стейка рівним шаром. Ставимо деко з фореллю і соусом всередину духовки на 20-25 хвилин.
6. Готову рибу дістаємо з духовки і розкладаємо порції на тарілки прямо у фользі або без неї – за бажанням. В доповнення до риби можна подавати картоплю фрі і овочі.
Приємного апетиту!