Стейк зі свинини – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Стейк зі свинини на сковороді гриль

Стейки, як правило, готуються з шийно-реберної частини без кістки. Ці частини багаті жировими прошарками. Смажити стейк краще всього на сковороді-гриль. Блюдо виходить соковитим і ароматним, причому досить швидко.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Свинина – 900 гр.
  • Сіль – 8 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Трави італійські – за смаком.
  • Масло соняшникова 20 мл

Процес приготування:

1. М’ясо промийте водою і просушіть на паперових рушниках, наріжте шматками по 1,5 сантиметра завтовшки.

2. М’ясо накрийте харчової плівкою і відбийте кухонним молотком.

3. Стейки посипте сіллю і спеціями, рівномірно розподіліть спеції по поверхні м’яса.

4. Сковороду змажте рослинним маслом.

5. На добре розігріту сковороду викладіть м’ясо і смажте його з одного боку на максимальному вогні 5 хвилин. Потім переверніть м’ясо і смажте 5 хвилин з іншого боку. Після цього зменшіть вогонь і готуйте стейки ще 3-5 хвилин.

6. Готові свинячі стейки подавайте до столу в гарячому вигляді з овочами і соусом до смаку.

Приємного апетиту!