Стейк зі свинини на сковороді гриль
Стейки, як правило, готуються з шийно-реберної частини без кістки. Ці частини багаті жировими прошарками. Смажити стейк краще всього на сковороді-гриль. Блюдо виходить соковитим і ароматним, причому досить швидко.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 900 гр.
- Сіль – 8 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Трави італійські – за смаком.
- Масло соняшникова 20 мл
Процес приготування:
1. М’ясо промийте водою і просушіть на паперових рушниках, наріжте шматками по 1,5 сантиметра завтовшки.
2. М’ясо накрийте харчової плівкою і відбийте кухонним молотком.
3. Стейки посипте сіллю і спеціями, рівномірно розподіліть спеції по поверхні м’яса.
4. Сковороду змажте рослинним маслом.
5. На добре розігріту сковороду викладіть м’ясо і смажте його з одного боку на максимальному вогні 5 хвилин. Потім переверніть м’ясо і смажте 5 хвилин з іншого боку. Після цього зменшіть вогонь і готуйте стейки ще 3-5 хвилин.
6. Готові свинячі стейки подавайте до столу в гарячому вигляді з овочами і соусом до смаку.
Приємного апетиту!