Страви з горбуші — це розкішне частування, яким можна смачно, ситно і без особливих зусиль нагодувати близьких. Існує велика кількість різноманітних рецептів. Рибу солять, смажать і запікають у духовці. Рибка, приготована за рецептами з цієї збірки, завжди виходить божественної. Все максимально просто, а результат шикарний. Закуски подають на свято або готують у звичайні будні. Улюблені люди завжди виходять з-за столу з захопленням і вдячністю.
Соковита горбуша, запечена у фользі в духовці
Соковита горбуша, запечена у фользі в духовці – ласощі, яке піднімає настрій. Горбуша виходить соковитою і ніжною. Страва з рибки доповнюють картопляними гарнірами або подають самостійно. Користуйтеся рецептом з задоволенням.
Інгредієнти на
5 порц.
- Горбуша 1 шт.
- Лимон 1 шт.
- Кріп 1 пучок
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець білий мелений за смаком
- Масло рослинне для змащування
Процес приготування:
- На столі зберіть необхідні інгредієнти для дивовижною рибки. Тушку горбуші промийте під краном і просушіть серветками. З цибулини видалити лушпиння. Кріп сполосніть і просушіть. Лимон обдайте окропом.
- Горбушу викладіть на робочу поверхню, щедро промажте маслом без запаху – соняшниковою або оливковою.
- Сіль та білий мелений перець змішайте. Ароматними спеціями натріть рибку всередині і зовні. Залиште хвилин на 15 промаринуватися. При бажанні, використовуйте свої улюблені прянощі.
- Деко застеліть фольгою для запікання, склавши її в декілька шарів. З 2/3 лимона наріжте 4 тонких скибочки, і кілька часточок. Лимонні кружечки розкладіть на деку, це буде подушка для риби.
- На лимони викладіть замариновану тушку горбуші.
- Очищену цибулину наріжте півкільцями.
- Всередину тушки складіть гілочки кропу, часточки лимона і півкільця цибулі.
- Добре запечатайте рибу у фольгу. Нагрійте духовку, встановивши на перемикачі 180 градусів. Запікайте 30 хвилин.
- За півгодини зніміть фольгу. Запікайте горбушу ще 15-20 хвилин.
- Приготовану золотисту рибку перекладіть на загальне блюдо, задекоріруйте залишилися лимоном і зеленню. Пригощайте близьких. Приємного апетиту!
Горбуша з сиром і помідорами в духовці
Горбуша з сиром і помідорами в духовці – шикарний рецепт, який практично не забере ні сил, ні часу. Рибка виглядає по–святковому красиво і буде доречна на будь-якому святі. Ніжна і сочня рибка приємно порадує вас і наповнить масою позитивних емоцій близьких. Цей незвичайний шедевр підкорить всіх без винятку!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Горбуша в стейках – 500 гр.
- Сир – 80 гр.
- Помідори – 200 гр.
- Сметана – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть 500 грамів горбуші в стейках або самостійно розрізати тушку на шматочки. Форму для випічки промажте маслом. Розкладіть шматочки, присолите і поперчіть. Залиште маринуватися хвилин на 10.
Крок 2. Далі промажте рибку сметаною. Сметана зробить страву соковитою.
Крок 3. Помідори промийте, просушіть і наріжте півкільцями. Розкладіть поверх рибки.
Крок 4. 80 грамів сиру натріть на тертці і присипте зверху рівним шаром розкладіть його по всій площі. Нагрійте духовку, встановити важіль перемикача 180 градусів. Запікайте 25 хвилин.
Крок 5. Коли пройде 25 хвилин дістаньте ароматну рибку. Сир розплавиться і зарум’яниться.
Крок 6. Ароматну рибку з сирною скоринкою перекладіть на блюдо, і пригощайте улюблених людей. Насолоджуйтеся із задоволенням!
Горбуша з сиром, цибулею і майонезом в духовці
Горбуша з сиром, цибулею і майонезом в духовці виходить соковитою і дуже апетитною. Ніжну рибку подають як самостійне блюдо або доповнюють овочами або улюбленим гарніром при бажанні. Яскраве страва стане прикрасою будь-якого застілля. Красиве і поживне блюдо сподобається всім.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Склад:
- Горбуша – 500 гр.
- Сир твердий – 30 гр.
- Лимон – для прикраси.
- Кріп – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець білий мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Філе горбуші приправте сіллю і меленим перцем. Спеції втріть масажними рухами.
Крок 2. Сир твердих сортів натріть на тертці.
Крок 3. Головку цибулини позбавте від лушпиння. Наріжте півкільцями.
Крок 4. Кріп сполосніть і просушіть. Дрібно нарубаєте.
Крок 5. Форму для запікання або на деко промажте маслом. Розкладіть шматочки апетитною горбуші.
Крок 6. Рівним шаром розкладіть цибульні півкільця.
Крок 7. Припорошите подрібненим кропом.
Крок 8. Зверху присипте сирної шубкою.
Крок 9. Щедро промажте майонезом.
Крок 10. Нагрійте духовку, встановіть на важелі 180 градусів. Запікайте 25 хвилин.
Крок 11. Пахучу золотаву рибку перекладіть на блюдо, прикрасьте на свій розсуд. Готову страву подавати порційно. Приємного апетиту!
Засолювання горбуші в домашніх умовах
Засолювання горбуші в домашніх умовах максимально легка і швидка процедура, яку подужає навіть дитина. Рибка виходить мега смачною і ніжною. Апетитна горбуша прикрасить бутерброди і перетворить рибку в гастрономічний шедевр. Готуйте і насолоджуйтеся!
Час готування – 12 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Горбуша свіжоморожена – 500 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. На столі зберіть необхідні інгредієнти для дивовижною рибки. Заздалегідь розморозьте горбушу.
Крок 2. Тушку горбуші розріжте вздовж, видаліть хребет з кістками і шкіру, промийте під краном і просушіть серветками.
Крок 3. Підготуйте пластмасовий або скляний контейнер, в якому будете солити червону рибку. Насипте туди сіль, цукровий пісок і мелений перець. Перемішайте спеції.
Крок 4. Викладіть горбушу і щедро натріть спеціями. Прянощі вибирайте на свій розсуд. По мені, це ідеальний набір спецій, який подобається всім.
Крок 5. Закрийте ємність кришкою і приберіть в холодильник на 12 годин. Можна витримувати і довше, при бажанні. Але я роблю саме так.
Крок 6. Далі злити розсіл, промокніть рибку паперовими рушниками. Перекладіть в іншу ємність і зберігайте на холоді. Використовуйте горбушу для бутербродів, в салати або для ролів. Приємного апетиту! Їжте і отримуйте задоволення!
Смажена горбуша в клярі на сковороді
Смажена горбуша в клярі на сковороді зведе вас з розуму. Рибка не втрачає свої смакові якості в будь-якому стані. Ніжне м’ясо в тісті без перебільшення виходить шикарним. Дивовижний смак і чудовий аромат страви принесе тільки приємні відчуття.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Склад:
- Філе горбуші – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 60 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Рибне філе позбавте від шкіри, хребта і кісток, наріжте шматочками, промийте під краном і просушіть серветками.
Крок 2. Приготуйте кляр. У глибоку миску вбийте попередньо вимите і обсушенное куряче яйце, посоліть, поперчіть, насипте борошно пшеничне.
Крок 3. Розмішайте вінчиком або виделкою до однорідної субстанції.
Крок 4. Рибні шматочки занурте в приготований кляр.
Крок 5. Нагрійте сковорідку при помірній температурі. Налийте масло. Викладіть рибні шматочки в клярі. Обсмажте до рум’яності з одного боку.
Крок 6. Переверніть і обсмажте іншу сторону.
Крок 7. Тарілку застелити серветками і перекладіть горбушу в клярі, щоб вбралися надлишки масла.
Крок 8. Далі перекладіть рибу на порційні тарілки. Прикрасьте свіжою зеленню і овочами. Горбуша виходить незвичайно соковитою. Їжте з апетитом. Приємного насолоди!
Горбуша з цибулею та морквою на сковороді
Горбуша з цибулею та морквою на сковороді чудово доповнить картопляний гарнір. Рибка виходить соковитою і ніжною і чудово поєднується з овочами. Необов’язково чекати святкового приводу, торжество можна влаштувати вже сьогодні, втіливши вишукану рибку в реальність.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 кг
- Морква – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Складіть інгредієнти для шикарної рибки. Рибну тушку заздалегідь розморозьте.
Крок 2. Тушку горбуші сполосніть під водою і просушіть серветками. Розділіть на стейки.
Крок 3. Нагрійте сковорідку при помірній температурі. Налийте масло без запаху. У розігріте масло перекладіть рибні шматочки, посоліть і поперчіть.
Крок 4. З морквини зніміть шкірку і наріжте брусочками.
Крок 5. Почищені і нарізані бруски складіть поверх рибних шматочків.
Крок 6. Цибульну головку позбавте від лушпиння і наріжте, як вам подобається.
Крок 7. Нарізану цибулю викладіть на сковорідку. Приправте спеціями і томіть на мінімальному нагріві близько півгодини. Через півгодини відкрийте кришку, випаруйте зайву вологу і зарумяньте вміст приблизно 10 хвилин.
Крок 8. Готову страву подавати порційно. Приємного апетиту!
Юшка з горбуші в домашніх умовах
Юшка з горбуші в домашніх умовах досить легке у виконанні блюдо. Супчик виходить ароматним і наваристим. Блюдо бюджетне, продукти ви знайдете в кожному супермаркеті. Рибний супчик зігріє в непогідне-який час року. Насичена вуха подобається абсолютно всім. Їжте ситно і з насолодою!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Голова горбуші – 2 шт.
- Хвіст горбуші – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Пшоно – 50 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Складіть інгредієнти для наваристого супу з горбуші.
Крок 2. Голови і хвости горбуші сполосніть, складіть у посуд, в якому будете варити суп. Налийте воду. Підсоліть і поставте на конфорку, встановивши помірне нагрівання.
Крок 3. Цибулину позбавте від лушпиння. Розділіть навпіл і відправте до риби.
Крок 4. З морквини зніміть шкірку. Нарубаєте досить великими кружечками і викладіть в каструлю.
Крок 5. 50 грамів пшона промити до прозорої води і відправте в каструлю. Томіть на самому маленькому нагріванні 15 хвилин. Не забудьте знімати шумівкою піну.
Крок 6. З картоплі зніміть шкірку, почищену картоплю наріжте кубиками. Відправте в каструлю. Готуйте під кришкою хвилин 20.
Крок 7. Далі акуратно дістаньте рибні хвости і голови, остудіть і відокремте м’ясо від кісток.
Крок 8. Почищену рибку розкладіть по тарілках. Поперчіть.
Крок 9. Далі залийте рибку ароматною юшкою і пригощайте своїх рідних і близьких. Приємного апетиту!
Рибні котлети з горбуші
Рибні котлети з горбуші володіють чудовим смаком і чарівним ароматом. Чудове частування нікого не залишить байдужим. Ніжні котлетки виглядають по-святковому і порадують ваших рідних. Скористайтеся рецептом і не пошкодуєте!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Склад:
- Горбуша – 250 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для риби – на смак.
- Петрушка – за смаком.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сир – 40 гр.
- Крупа манна – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Горбушу позбавте від шкіри, хребта та кісток, сполосніть під краном і просушіть паперовими рушниками. Розділіть на зручні частки, цибулину позбавте від лушпиння. Інгредієнти перекрутіть на м’ясорубці або пробийте в чаші блендера.
Крок 2. Петрушку сполосніть і просушіть. Дрібно наріжте.
Крок 3. Помідорки сполосніть, зніміть шкірку, попередньо обдавши окропом. Наріжте меленьким кубиком.
Крок 4. Сир натріть на тертці.
Крок 5. Підготовлені інгредієнти з’єднайте в мисці. Насипте манну крупу, сіль, мелений перець і спеції для риби. Вбийте куряче яйце.
Крок 6. Вимісити фарш до стану однорідності.
Крок 7. З приготованого фаршу сформуйте колобочкі, прbплюсніть руками і щедро обваляйте в пшеничного борошні.
Крок 8. Увімкніть помірне нагрівання і нагрійте сковорідку. Вилийте столову ложку улюбленого олії без запаху. У розігріте масло викладіть котлетки. Підрум’яньте з обох сторін під кришкою.
Крок 9. Апетитні соковиті котлетки перекладіть на пекарській папір, щоб вбралися надлишки масла.
Крок 10. Котлетки перекладіть на блюдо і пригощайте сім’ю. Їжте з насолодою. Приємного апетиту!
Горбуша, запечена у фользі в духовці
Горбуша, запечена у фользі в духовці, виглядає досить апетитно. Блюдо виходить соковитим і запашним. Подати поживна страва не соромно на святкове торжество. Ситно, красиво і яскраво. Нехай вас не лякає кількість інгредієнтів, все простіше, ніж здається.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Горбуша – 1,3 кг
- Помідори – 1шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 900 гр.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Сир напівтвердий – 100 гр.
- Сир «Моцарелла» – 50 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для риби – на смак.
- Зелень – для прикраси.
- Масло рослинне – для змазування фольги.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку горбуші промийте під краном і просушіть серветками. Складіть на робочу поверхню, застелену харчовою плівкою.
Крок 2. Розріжте уздовж по хребту.
Крок 3. Видаліть кістки.
Крок 4. Рибку розділіть на шматочки, і присипте сіллю, меленим перцем і приправою для риби. Масажними рухами втирайте в рибку.
Крок 5. Підготуйте овочі. Помідори та солодкий перчик сполосніть, наріжте кільцями. З моркви і картоплі видаліть шкірку. Моркву натріть. Картоплю наріжте часточками. Цибулину позбавте від лушпиння і наріжте півкільцями.
Крок 6. Картопляні часточки не повинні бути занадто товстими.
Крок 7. Деко застеліть фольгою для запікання, склавши її в декілька шарів. Щедро промажте силіконової пензликом.
Крок 8. Розподіліть По дну картопляні часточки і приправте спеціями.
Крок 9. Зверху викладіть шматочки рибки і полийте лимонним соком.
Крок 10. Розподіліть цибульні півкільця і морквяну стружку.
Крок 11. Далі розкладіть кільця солодкого перцю.
Крок 12. Заповніть порожні місця кружальцями помідорів. Вершкове масло тонко настругайте і розкладіть по листу.
Крок 13. Приготуйте заливку. В ємність зі сметаною розбийте курячі яйця, приправити. Розмішайте.
Крок 14. Заливку розподіліть по листу.
Крок 15. Вільні краї фольги для запікання складіть до центру.
Крок 16. Добре запечатайте.
Крок 17. Нагрійте духовку, встановивши на перемикачі 200 градусів. Запікайте 30 хвилин.
Крок 18. Сир натріть на тертці. Через півгодини дістаньте деко, розгорніть фольгу і припорошите блюдо сирної стружкою.
Крок 19. Запікайте горбушу з овочами ще 15-20 хвилин.
Крок 20. Соковите апетитне блюдо дістаньте з духовки і прикрасити подрібненою зеленню.
Крок 21. Розділіть на порції.
Крок 22. Рибка виходить ніжною, а овочі повністю приготовані. Задекоріруйте на свій розсуд. Пригощайте близьких. Приємного апетиту!
Соковита горбуша в сметані в духовці
Соковита горбуша в сметані в духовці – блюдо, яке не забере багато часу. Процедура легше легкого. Поживна та збалансоване страву за бажанням доповнюють гарнірами з овочів на грилі або на пару. Таке частування припаде до душі кожному.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Склад:
- Горбуша – 500 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Соус соєвий – 30 мл
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку горбуші сполосніть у воді і просушіть серветками. Розділіть на порційні шматочки. Рибні шматочки полийте лимонним соком.
Крок 2. Приготуйте заливку. У мисці з’єднайте 150 грамів сметани і соєвий соус. Підсоліть і поперчіть. При бажанні використовувати інші спеції. Розмішайте заливку до однорідності.
Крок 3. Шматочки горбуші обваляйте в сметаною заливці.
Крок 4. Форму для запікання застелити фольгою, склавши її в кілька разів. На фользі складіть рибні шматочки в сметані.
Крок 5. Добре запечатайте рибу у фольгу. Нагрійте духовку, встановити важіль перемикача 180 градусів. Запікайте 25 хвилин.
Крок 6. Коли пройде 25 хвилин зніміть фольгу. Запікайте горбушу ще 10 хвилин.
Крок 7. Приготовану соковиту рибку перекладіть на загальне блюдо, задекоріруйте улюбленої зеленню на свій розсуд. Пригощайте близьких. Приємного апетиту!