Страви з кислого кефіру – 6 рецептів приготування з кислого кефіру з покроковими фото

Панкейкі з старого кефіру

Панкейкі з «старого» кефіру або кислого будуть у вас цікавим десертом з незвичайним смаком. Пишна і волога текстура панкейків виходить за рахунок реакції розпушувача з кислим кефіром. У цьому рецепті вершкове масло в тісто не додаємо. Випікаються панкейкі на кислому кефірі, так само, як і звичайні панкейкі.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 5.

Склад:

  • кислий Кефір – 400 мл
  • Борошно – 320 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста розбийте яйця і налийте кефір кімнатної температури. Будь-яким способом ці інгредієнти просто перемішайте без збивання.

Крок 2. В інший посуд просійте борошно, насипте до неї цукор з розпушувачем і дрібкою солі. Ложкою сухі інгредієнти перемішайте.

Крок 3. Борошняну суміш додайте до кефірної суміші, додайте ложку рослинного масла, замісіть тісто до однорідної текстури і дайте йому 5 хвилин постояти, щоб розпушувач вступив в реакцію з кефіром. Замішане тісто для панкейків повинно вийти помірно рідким.

Крок 4. Для смаження панкейків розігрійте суху чисту сковорідку. Тісто на неї наливайте ложкою, щоб вийшла кругла корж товщиною не більше 0,5 див.

Крок 5. При появі на поверхні коржа дрібних бульбашок, переверніть її на іншу сторону.

Крок 6. Таким способом посмажте всі панкейкі і складіть їх стопкою на тарілку. Маслом панкейкі, на відміну від млинців, не змащуються.

Крок 7. Приготовані на старому кефірі панкейкі доповніть солодким топпінгом і можете сервірувати до сніданку. Приємного апетиту!