Кекс на кислому кефірі
Кекс на кислому кефірі, як і вся випічка на цьому кисломолочному продукті, відрізняється пишнотою і вологою текстурою. Тісто для кексу замішується за стандартною формулою пропорцій і на основі борошна, соди/розпушувача, яєць і масла, тільки ці інгредієнти повинні бути кімнатної температури. У цьому простому і швидкому рецепті замісимо тісто на маргарині і соді.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- кислий Кефір – ½ склянки
- Борошно – 1.5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Маргарин – 100 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Сода – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для кексу відміряйте, згідно пропорції рецепта.
Крок 2. У посуд для замішування тіста насипте склянку цукру, налийте розтоплений маргарин і віночком все добре перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.
Крок 3. В інший посуд розбийте два курячих яйця віночком збийте в пишну масу.
Крок 4. Збиті яйця перелийте в маргаринову суміш, і все акуратно перемішайте.
Крок 5. Кислий кефір змішайте з содою, тонким струменем перелийте в основну масу перемішайте і відразу.
Крок 6. Борошно просійте на сито. Порційно її пересипте до рідких інгредієнтів і одночасно замісіть тісто до однорідної текстури і консистенції густої сметани.
Крок 7. Спеціальну форму для випічки кексу змастіть маргарином і присипте манкою або сухарями.
Крок 8. Увімкніть Духовку на 170°С. У форму перелийте замішане тісто. Запікайте кекс протягом 40-50 хвилин, перевіривши готовність випічки дерев’яною шпажкою.
Крок 9. Спеченому в духовці кексу на кислому кефірі дайте трохи постояти в вимкненій духовці. Потім його акуратно вийміть з форми, порційно наріжте і можете подавати до чаю. Приємного апетиту!