Суп Фо Бо – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Суп Фо Бо — це одне з найпопулярніших страв в’єтнамський кухні. Страва готується на основі яловичого або рибного бульйону, а перед подачею додаються інші інгредієнти, такі як локшина (як правило, виготовлена з рисового борошна), морепродукти або тонкі слайсы яловичини. А неповторний аромат супу надає ансамбль з спецій: гвоздика, аніс, імбир і багато інші.

Класичний рецепт супу Фо Бо в домашніх умовах

Приготуємо традиційний суп В’єтнаму – Фо Бо на власній кухні. Пікантний яловичий бульйон з рисовою локшиною і незвичайними спеціями надають страві дуже оригінальний смак і аромат. Найдовше в цьому рецепті – виварити кісточки, решту займає мінімум часу.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Суповий набір з яловичини 1 кг
  • Яловичина 550 гр.
  • Вода 4 л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Імбир 50 гр.
  • Бадьян 2 зірочки
  • Кориця 2 палички
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Коріандр ½ ч. л
  • Гвоздика 3 шт.
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Локшина рисова 400 гр.
  • Соус рибний 5 ст. л.
  • Базилік свіжий 1 пучок
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • М’ята свіжа 1 пучок
  • Кінза 1 пучок
  • Петрушка 1 пучок
  • Перець чилі 1 шт.
  • Лайм 1 шт.
  • Паростки бобів 200 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний суп Фо Бо? Почнемо з варіння бульйону. Кісточки ретельно промиваємо і заливаємо водою, на максимальному вогні доводимо до кипіння і, не зменшуючи полум’я, проварюємо 5-7 хвилин. Потім зливаємо перший навар, знову споліскують кістки і за нової заливаємо чистою холодною водою – саме на другий воді готується Фо Бо.
  2. Цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо навпіл, корінь імбиру нарізаємо вздовж і сильно обсмажуємо на сухій сковороді. Гвоздику, аніс, коріандр, корицю і перець відправляємо до цибулі і імбиру прогріватися, для того, щоб спеції краще віддавали свій аромат. Після обжарювання всі додаємо в бульйон і готуємо на повільному вогні близько 6-7 годин періодично знімаємо пінку). За годину до готовності в навар додаємо м’якоть яловичини.
  3. За закінчення часу солимо наваристий бульйон, додаємо кілька ложок рибного соусу і цукровий пісок. Хоч бульйон готовий, не знімаємо його з вогню, так він повинен бути теплим.
  4. 400 г рисової локшини відварюємо або заливаємо окропом – у відповідності з інструкцією на упаковці.
  5. М’ясо виймаємо з каструлі і нарізаємо на слайсы по волокнах.
  6. Займемося зеленню. У зеленої цибулі відрізаємо білі щільні корінці, розрізаємо вздовж і на хвилину опускаємо в бульйон, а зелену частину дрібно шаткуємо.
  7. М’яту, кінзу, петрушку попередньо промиваємо, обсушуємо і відокремлюємо листочки від стебел. Лайм нарізаємо тонкими кругляшками, перець чилі кільцями і за бажанням, можна додати подрібнений в соломку імбир.
  8. Приступаємо до складання страви. Локшину кладемо в друшляк і гріємо у яловичому наварії, потім викладаємо на дно глибокої піали, зверху нарізане варене м’ясо, білі корінці цибулі, кільця перцю чилі, паростки бобів і свіжі листочки зелені.
  9. Всі інгредієнти заливаємо теплою наваристим бульйоном і подаємо до столу. Обов’язково викладіть на плоску тарілку залишилася зелень, лайма, рибний соус для того, щоб кожен міг коригувати страву під свій смак.
  10. Незвичайний ароматний суп родом з Азії готовий. Приємного апетиту!

В’єтнамський суп Фо Бо з куркою

Пряний, ароматний суп, який прийшов до нас з В’єтнаму можна з легкістю приготувати в домашніх умовах. В класичному варіанті, страва готується з яловичиною, однак, замінивши її птахом – значно скорочується час готування, а смакові характеристики якщо і змінюються, то тільки в кращу сторону.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Гомілка куряча – 4 шт.
  • Цибуля – 1/3 шт.
  • Імбир – 20 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Локшина рисова – 200 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л..
  • Куркума – 1 щіпка.
  • Аніс – 1-2 зірочки.
  • Кориця (мелена) – ½ ч. л.
  • Коріандр (мелений) – 1 щіпка.
  • Петрушка – 1/3 пучка.
  • Кінза – 1/3 пучка.
  • Цибуля зелена – 3-4 пера.
  • Лимон – ½ шт.

Процес приготування:

1. Готуємо бульйон. Курку ретельно промиваємо і кладемо в каструлю, додаємо крупно нарізану ріпчасту цибулю, подрібнений імбир і заливаємо півтора літрами води. Обов’язково солимо і перчимо у відповідності з пропорціями і для гарного кольору висипаємо трохи куркуми.

2. Каструлю ставимо на плиту і на сильному вогні доводимо до кипіння, після зменшуємо полум’я і, знімаючи пінку, доводимо до готовності м’ясо. На цьому етапі додаємо спеції: корицю, аніс і коріандр.

3. Петрушку, кінзу і зелений лук гарненько обполіскуємо і максимально дрібно нарізаємо.

4. Як тільки курка приготувалася – виймаємо м’ясо, остуджуємо і подрібнюємо, а навар проціджуємо і пробуємо на сіль, при необхідності додаємо.

5. Для приготування локшини – опускаємо брикети в киплячу воду і тримаємо стільки, скільки вказано на упаковці. Після промиваємо під холодною водою, у запобігання злипання. В супницю викладаємо близько 50 грам рисової локшини, потім м’ясо і зелень — заливаємо гарячим золотистим бульйоном.

6. Перед подачею додаємо тонке колечко лимона. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування Фо Бо з яловичиною

Чому б не відтворити Азію в домашніх умовах? Традиційний суп В’єтнаму можна з легкістю приготувати у себе на кухні і нехай вас не лякає довгий список інгредієнтів, так як всі спеції і зелень доступні в кожному магазині. Аніс, м’ята, лайм, перець чилі, рибний соус і соус «Шрірача» – саме ці інгредієнти надають Фо Бо той самий неповторний смак і аромат.

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Голяшка яловича (на кості) – 500 гр.
  • М’якоть яловичини – 500 гр.
  • Вода – 3 л
  • Цибуля – 2 шт.
  • Імбир (корінь) – 50 гр.
  • Локшина рисова – 150 гр.
  • Паростки зеленого цибулі – 2-3 шт.
  • Паростки квасолі – 100 гр.
  • Лайм – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • М’ята – 1 пучок.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Соус рибний – 5 ст. л.
  • Соус «Шрірача» — 4 ст. л.
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Бадьян – 2 шт.
  • Кориця (в паличках) – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Починаємо з бульйону. Для його приготування яловичу голяшку кладемо в каструлю відповідного розміру, заливаємо трьома літрами води і йдіть на вогонь, варіння продовжуємо мінімум дві години після закипання.

2. Одну цибулину очищаємо від лушпиння і розрізаємо навпіл.

3. Яловичу м’якоть розрізаємо на кілька шматків (для більш швидкого варіння).

4. Імбир очищаємо від шкірки за допомогою ложки або ножа.

5. На розпечену суху сковороду кладемо половинки цибулини (зрізом вниз) і смажимо до чорноти. Сюди ж додаємо гвоздику, бадьян і корицю – ретельно перемішуємо і прогріваємо протягом 1 хвилини.

6. Коли голяшка проварилася дві години – виймаємо її, а навар кладемо смажену цибулю, м’якоть яловичини, підігріті спеції, імбир, рибний соус і столову ложку солі і цукрового піску. Вміст каструлі доводимо до кипіння, а потім зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 1 годину.

7. У цей час нарізаємо другу цибулину тонкими кільцями або півкільцями, лайм і перець чилі кружечками, а зелений лук і петрушку максимально подрібнюємо.

8. Гілочки м’яти і базиліка ділимо на листя і стебла. В рецепті використовуються тільки соковиті зелені листочки.

9. Рисову локшину готуємо згідно інструкції на упаковці (варимо в окропі або просто занурюємо на кілька хвилин і споліскують холодною водою.

10. Після закінчення години варіння бульйону – виловлюємо яловичу м’якоть, а сам навар проціджуємо.

11. Остиглу голяшку розбираємо на волокна або подрібнюємо за допомогою ножа (важливо видалити всі білі плівки і хрящі).

12. Приступаємо до складання Фо Бо. На дно глибокої супниці кладемо рисову локшину, наверх півкільця цибулі, слайсы м’якоті яловичини і подрібнену голяшку, петрушку і зелений лук. Всі перераховані вище інгредієнти заливаємо бульйоном і тепер додаємо лайм, чилі, листочки м’яти і базиліка, соус «Шрірача» і трохи паростків квасолі. Ароматний азіатський суп готовий до подачі. Приємного апетиту!

Як зварити суп Фо Бо з креветками в домашніх умовах?

Оригінальний рецепт в’єтнамської супу з морепродуктів, а саме з креветками готується дуже швидко і легко. Блюдо, приготоване з запропонованими інгредієнтами, відрізняється від класичного варіанта тим, що в основі лежить яєчна локшина, а не рисова і бульйон необхідний курячий, а не яловичий. До того ж, виключені специфічні спеції, які підходять не всім, таким чином, суп напевно сподобається більшій кількості людей.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Креветки – 200 гр.
  • Локшина яєчна – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Томат – 1 шт.
  • Бульйон курячий – 1 л
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти.

2. Креветки розморожуємо при кімнатній температурі.

3. Моркву натираємо на тертці або нарізаємо брусочками, томат – кубиком, а часник пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.

4. У каструлю вливаємо 3 столових ложки рослинного масла, засипаємо овочі на середньому вогні готуємо до м’якості моркви.

5. Далі вливаємо в каструлю золотистий курячий бульйон і доводимо до кипіння.

6. У киплячий суп опускаємо 100 г яєчної локшини.

7. Коли локшина стане напівготової – додаємо креветки, сіль, перець і продовжуємо варіння ще 3-4 хвилини.

8. Пір’я зеленої цибулі і кріп максимально дрібно шаткуємо і засипаємо в каструлю.

9. Легкий суп з морепродуктів готовий. Приємного апетиту!

Фо Бо з рисової локшини з рибою

Насичений, ароматний і в той же час легкий суп готується швидко, а інгредієнти не зовсім стандартні для першої страви. В основі Фо Бо лежить наваристий бульйон і морепродукти, а саме креветки, кальмари і філе білої рибки. Смак значно відрізняється від традиційних рибних супів, тому приготувати незвичайний суп однозначно варто.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 7-8.

Склад:

  • Петрушка – ½ пучка.
  • Шніт-цибуля – за смаком.
  • Локшина рисова – 60 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – 1-1,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Помідори у власному соку – 150 мл
  • Кальмари – 100 гр.
  • Філе білої риби – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Картопля – 200 гр.
  • Креветки тигрові – 200 гр.
  • Креветки заморожені – 500 гр.
  • Перець чорний горошком – 4-5 шт.

Процес приготування:

1. Підготуємо рибний бульйон. Два види креветок і кальмари відварюємо в киплячій підсоленій воді з додаванням лаврушки і перцю горошком не більше 3-3,5 хвилин. Остуджуємо морських мешканців і очищаємо від панцира, а навар від морепродуктів проціджуємо і прибираємо в бік – він стане в нагоді трохи пізніше.

2. Займемося овочами. Моркву очищаємо і нарізаємо нетовстими гуртками.

3. Три зубчики часнику «звільняємо» від лушпиння.

4. Виливаємо В каструлю олію і обсмажуємо моркву і подрібнений часник.

5. Перець болгарський нарізаємо кубиками середнього розміру.

6. Кубики перцю додаємо в каструлю.

7. Перець чилі очистити від насіння і також нарізаємо.

8. Додаємо гострий перець до що сумують овочів.

9. З картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо на брусочки або кубики.

10. М’які обсмажені овочі заливаємо процідженим наваром від морепродуктів, засипаємо картоплю і варимо протягом 8-10 хвилин на середньому вогні.

11. Далі до супу додаємо томати у власному соку, збільшуємо полум’я і даємо закипіти.

12. Філе риби (підійде будь-яка біла) ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо з допомогою паперових рушників.

13. Рибну м’якоть подрібнюємо.

14. Кільця кальмара поділяємо навпіл.

15. Очищені креветки та інші морепродукти засипаємо в вируючий супчик.

16. Кип’ятимо вміст каструлі ще близько 2-4 хвилин.

17. Локшину, приготовану з рисового борошна, руками розламуємо.

18. Заливаємо окропом або відварюємо протягом декількох хвилин, згідно інструкції на упаковці.

19. Через 3-4 хвилини перекладаємо локшину на друшляк і промиваємо холодною водою.

20. На дно глибоких тарілок викладаємо бажану кількість локшини і зверху заливаємо наваристим ароматним супом.

21. Перед подачею можемо додати перець, прикрашаємо шніт-цибулею і листочками петрушки. Приємного апетиту!