Суп харчо класичний – дуже поживний густий суп з яскравим насиченим смаком і ароматом. Готуйте його для великого сімейного обіду. Кращі кулінарні рецепти для цього традиційного харчо ви знайдете в нашій збірці з перевірених покрокових рецептів. Порадуйте своїх домашніх!
Класичний рецепт супу харчо по-грузинськи з яловичиною і рисом
Для поживного і смачного домашнього обіду можна приготувати справжній суп харчо по грузинським рецептом. Страва з яловичини і рису порадує яскравим пряним ароматом і цікавим процесом виконання.
Інгредієнти на
6 порц.
- Яловичина 600 гр.
- Рис білий 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 1 голівка.
- Волоський горіх 100 гр.
- Зелень 1 пучок
- Ткемалі 1 ст. л.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Вода-3 л
Процес приготування:
- Класичний суп харчо приготувати дуже просто. Шматок яловичини відварюємо до готовності в каструлі з водою. Потім м’ясо ріжемо на дрібні шматки, а бульйон проціджуємо.
- Цибулю ріжемо півкільцями, моркву – товстими колами. Подрібнюємо зелень і очищаємо від лушпиння зубчики часнику.
- Викладаємо в м’ясний бульйон цибулю з морквою і промитий рис. Сюди ж додаємо ткемалі і томатну пасту. Розмішуємо і варимо 15-20 хвилин.
- В цей час подрібнюємо горіхи з зубчиками часнику.
- Кладемо подрібнені інгредієнти в суп.
- Далі додаємо хміль-сунелі. Регулюємо за смаком сіль.
- У самому кінці викладаємо в блюдо свіжу зелень. Тримаємо на плиті пару хвилин і прибираємо з вогню.
- Суп харчо по класичному рецепту з яловичиною і рисом готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу!
Як приготувати справжнє грузинське харчо з ткемалі?
Справжній суп харчо по класичному грузинським рецептом з додаванням ткемалі нескладно приготувати на своїй кухні. Гаряче блюдо порадує пікантним смаком і яскравим пряним ароматом.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,5 кг
- Рис – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Корінь петрушки – 1 шт.
- Ткемалі – 2 ст. л.
- гранатовий Сік – 100 мл
- Борошно – 10 гр.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Кінза – 0,5 пучка.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину промиваємо і ділимо на великі шматки. Заливаємо водою в каструлі і ставимо на плиту.
Крок 2. Варимо півтори години. Далі бульйон проціджуємо, а м’ясо подрібнюємо.
Крок 3. Ріжемо дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Обсмажуємо овоч з борошном на рослинному маслі.
Крок 4. Опускаємо піджарку з лука в бульйон. Доводимо вміст до кипіння.
Крок 5. Далі додаємо промитий рис, подрібнену зелень, сіль за смаком, хмелі-сунелі, горошини перцю і мелений продукт. Варимо 20 хвилин.
Крок 6. За кілька хвилин до готовності доповнюємо блюдо соусом Ткемалі, подрібненими волоськими горіхами, часником і гранатовим соком.
Крок 7. Ароматний і яскравий суп харчо готовий. Діліть апетитне частування на порції і подавайте до столу!
Наваристое харчо з свинини з рисом за класичним рецептом
Домашній харчо по класичному рецепту можна приготувати з ніжною свинини і рису. Блюдо вийде наваристим, апетитним і в міру жирним. Пряні спеції додадуть продукту особливий смак і аромат.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- Рис – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Помідори – 2 шт.
- Аджика – 1 ч. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Вода – 3,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо шматок свинини і викладаємо в каструлю. Заливаємо вміст водою і ставимо на плиту. Можна посипати сіллю. Варимо бульйон до готовності близько 40 хвилин.
Крок 2. Дрібними кубиками ріжемо цибулю і помідори. Кладемо овочі в сковороду і доповнюємо їх аджикою і томатною пастою. Можна відразу насипати хмелі-сунелі. Розмішуємо і тушкуємо вміст близько 7 хвилин.
Крок 3. Коли бульйон буде готовий, опускаємо в нього промитий рис. Свинину витягаємо, нарізаємо на дрібні шматки і відправляємо назад.
Крок 4. Слідом викладаємо в каструлю овочеву піджарку. Варимо суп близько 15 хвилин.
Крок 5. В цей час подрібнюємо зелень і зубчики часнику.
Крок 6. Викладаємо нарізане в проварений суп. Тримаємо на плиті ще 5 хвилин і прибираємо.
Крок 7. Пряний і ситний харчо зі свининою готовий. Розливайте по тарілках і пригощайте близьких!
Оригінальний рецепт харчо з баранини з рисом
Яскравий і поживний суп харчо можна приготувати з апетитною баранини і рису. Готову страву порадує яскравим пряним ароматом на весь будинок і дивовижним смаком. Приготуйте для вашого обіду.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Баранина – 1 кг
- Рис – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Часник – 6 зубчиків.
- Помідори – 2 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Перець гострий – 0,5 шт.
- Суміш спецій – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
- Вода – 3,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Баранину заздалегідь розморожуємо, промиваємо і ділимо її на невеликі частини.
Крок 2. Акуратно зрізаємо м’ясо з шматочки жиру. Подрібнюємо їх ножем.
Крок 3. Смажимо в олії баранину з жиром. Готуємо на великому вогні до появи легкого рум’янцю.
Крок 4. Кладемо піджарку в каструлю. Вливаємо воду і ставимо страву на вогонь.
Крок 5. В цей час дрібно ріжемо цибулю і смажимо його до м’якості.
Крок 6. Додаємо до цибулі томатну пасту, м’якоть помідорів і подрібнений часник. Розмішуємо і тушкуємо ще кілька хвилин.
Крок 7. Підготуємо суміш сухих спецій. Кладемо їх в каструлю разом з гострим перцем.
Крок 8. Також в овочеву страву відправляємо піджарку і промитий рис. Солимо вміст і тримаємо на вогні ще 30 хвилин.
Крок 9. Наваристий і пряний суп можна розподіляти по тарілках і подавати до столу. Готово!
Як приготувати смачне і ароматне харчо з картоплею і рисом?
Живильний варіант домашнього харчо – з додаванням картоплі і рису. Смачний і ароматний суп порадує вас і близьких за великим і дружним обідом. Візьміть на замітку простий і смачний рецепт!
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Філе куряче – 400 гр.
- Рис – 4 ст. л.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- томатна Паста – 50 гр.
- Хмелі-сунелі – 20 гр.
- Базилік сушений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю й ріжемо його дрібними кубиками.
Крок 2. Промиваємо куряче філе, обробляємо його на невеликі шматочки.
Крок 3. Подрібнену цибулю тушкуємо в рослинному маслі близько 3-5 хвилин.
Крок 4. В цей час чистимо картоплю, промиваємо та нарізаємо її кубиками великого розміру.
Крок 5. Повертаємося до піджарки. Додаємо до цибулі м’ясо. Готуємо до легкого рум’янцю і заправляємо томатною пастою. Розмішуємо.
Крок 6. Додаємо до обсмаженим продуктам картоплю і промитий рис.
Крок 7. Вливаємо воду, додаємо сіль, хмелі-сунелі, подрібнений часник і сушений базилік. Готуємо на середньому вогні 30-40 хвилин.
Крок 8. Ароматний і поживний суп харчо готовий. Діліть його на порції, доповнюйте зеленню і подавайте до столу!
Апетитний суп харчо з курки з рисом в домашніх умовах
Ніжний і легкий харчо виходить з курячого м’яса і рису. Приготувати поживну страву зовсім не складно в домашніх умовах. Використовуйте рецепт для вашого сімейного обіду.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Курка – 400 гр.
- Рис – 120 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Аджика – 0,5 ст. л.
- Часник – 5 зубчиків.
- лавровий Лист – за смаком.
- Кінза – 1 пучок.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 80 мл
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо з підготовки продуктів для бульйону. Одну цибулину ділимо навпіл, моркву ріжемо великими колами.
Крок 2. Промиваємо куряче м’ясо і поділяємо його на шматки середнього розміру.
Крок 3. Морква, м’ясо і половинки кладемо в каструлю. Заливаємо водою і доповнюємо сіллю, горошинами чорного перцю і лавровими листами. Варимо 30-40 хвилин.
Крок 4. В цей час подрібнюємо другу цибулину і смажимо її в рослинній олії до прозорості.
Крок 5. У невеликій тарілці змішуємо сухі спеції і подрібнені зубчики часнику.
Крок 6. Розтираємо інгредієнти до отримання однорідної пряної кашки. Її ми додамо пізніше в суп.
Крок 7. Повертаємося до цибулі. Обсмажений продукт доповнюємо томатною пастою.
Крок 8. Розмішуємо вміст і тримаємо на середньому вогні ще 3 хвилини.
Крок 9. Відправляємо в бульйон піджарку з лука в томатній пасті. Відразу додаємо промитий рис.
Крок 10. Відварене куряче м’ясо можна дістати і подрібнити.
Крок 11. Викладаємо в каструлю подрібнені спеції.
Крок 12. Додаємо невелику кількість аджики.
Крок 13. Варимо блюдо 15-20 хвилин. Наприкінці доповнюємо подрібненої кінзою.
Крок 14. Яскраве і смачне частування для вашого столу готово. Подавайте харчо з куркою до столу!
Як правильно зварити суп харчо в мультиварці?
Знаменитий своїм смаком і ароматом харчо можна приготувати в мультиварці. Такий спосіб істотно спростить завдання і заощадить ваш час. Забирайте ідею для обіднього меню.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг
- Рис – 150 гр.
- Борошно – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Корінь петрушки – 1 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Перець гострий – 1 шт.
- лавровий Лист – за смаком.
- Кінза – 1 пучок.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- гранатовий Сік – 120 мл
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
- Вода – 3,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Розморожуємо м’ясо, промиваємо овочі.
Крок 2. Яловичину ріжемо середніми шматками. Цибулю, корінь петрушки, часник і гострий перець подрібнюємо.
Крок 3. У чашу мультиварки вливаємо олію і викладаємо подрібнені овочі. Готуємо 2 хвилини в режимі для смаження.
Крок 4. Додаємо шматки м’яса і продовжуємо смажити до рум’янцю. Потім поливаємо продукти борошном, розчиненої в невеликій кількості води.
Крок 5. Вливаємо воду і ще гранатовий сік. Сюди ж висипаємо промитий рис.
Крок 6. Додаємо томатну пасту, подрібнену кінзу і горіхи. Також кладемо сіль та інші спеції. Закриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «суп» на півтори години.
Крок 7. Наполягаємо готовий суп під кришкою 5 хвилин, після розливаємо по тарілках. Можна подавати до столу!
Справжній суп харчо по-грузинськи з волоськими горіхами
Порадуйте своїх рідних і гостей ситним обідом з грузинськими нотками. Приготуйте харчо по правильному рецептом з волоськими горіхами. Гаряче блюдо вийде ароматним і в міру пікантним.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 600 гр.
- Рис – 200 гр.
- Помідори– 4 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Часник – 3 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Горіхи волоські – 20 гр.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Перець червоний солодкий – 1 ч. л.
- Перець гострий мелений – 0,5 ч. л.
- Ткемалі – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину промиваємо та нарізаємо на шматки середнього розміру.
Крок 2. Заливаємо м’ясо водою, солимо і варимо близько 1 години. Можна готувати в казані або каструлі на плиті або багатті. Вибирайте зручний спосіб.
Крок 3. В цей час підготуємо інші інгредієнти. Зелень дрібно нарізаємо і викладаємо у велику посуд.
Крок 4. Помідори ошпарюємо окропом. Знімаємо шкірку і подрібнюємо продукт. Додаємо до зелені.
Крок 5. Далі очищаємо часник і продавлюємо зубчики.
Крок 6. Очищаємо волоські горіхи, подрібнюємо їх.
Крок 7. Змішуємо підготовлені інгредієнти між собою і рясно поливаємо їх лимонним соком.
Крок 8. У м’ясний бульйон відправляємо ткемалі, хмелі-сунелі і мелені перці. Розмішуємо і відразу опускаємо сюди рис.
Крок 9. Викладаємо заготовку з подрібнених продуктів.
Крок 10. Регулюємо за смаком сіль. Готуємо страву ще 20-30 хвилин.
Крок 11. Правильний грузинський харчо готовий до подачі. Розливайте по тарілках і пригощайте домашніх!
Смачний покроковий рецепт приготування харчо з рисом з томатною пастою
Яскравий і соковитий за смаком харчо виходить з додаванням томатної пасти. Поживне блюдо можна приготувати для сімейного обіду і подавати до столу разом із зеленню і чорним хлібом.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
- Курка – 150 гр.
- Рис – 0,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Петрушка – 1 пучок.
- Помідор у власному соку – 1 шт.
- Паста томатна – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо промиваємо та нарізаємо на невеликі шматки. Петрушку ділимо на листя і стебла. Другі будемо використовувати для бульйону.
Крок 2. Стебла з м’ясом заливаємо водою у великій каструлі. Солимо вміст і варимо близько 1 години.
Крок 3. В цей час розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Головки цибулі заздалегідь очищаємо від лушпиння.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю і починаємо обсмажувати в маслі.
Крок 5. Додаємо до піджарки томатну пасту.
Крок 6. Розмішуємо і готуємо на помірному вогні.
Крок 7. Розминаємо виделкою помідор у власному соку. Отриману кашку кладемо в сковороду. Тушкуємо 1-2 хвилини і вимикаємо.
Крок 8. Відміряємо потрібну кількість рису і промиваємо під холодною водою.
Крок 9. Повертаємося до бульйону. Знімаємо пінку і прибираємо стебла зелені.
Крок 10. Опускаємо в каструлю томатну піджарку.
Крок 11. Слідом додаємо промитий рис. Варимо на слабкому вогні 15-20 хвилин.
Крок 12. Підготуємо необхідні спеції. Бажано, використовувати багато мелених прянощів.
Крок 13. Додаємо приправи. Регулюємо за смаком сіль.
Крок 14. Подрібнюємо зубчики часнику листя петрушки.
Крок 15. Викладаємо ароматні інгредієнти в суп. Тримаємо його на плиті ще 5 хвилин і прибираємо з вогню.
Крок 16. Наваристий і апетитний суп харчо з томатною пастою готовий. Діліть страву на порції і подавайте до столу!
Простий і смачний рецепт домашнього харчо з перловкою
Оригінальний спосіб приготувати домашній суп харчо – з додаванням перлової крупи. Готову страву порадує вас і близьких ситним смаком та незабутнім ароматом з пряними нотками.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Крупа перлова – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Корінь селери – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Суміш спецій – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину ділимо на невеликі шматки, заливаємо водою і відварюємо до готовності.
Крок 2. У цей час нарізаємо моркву і корінь селери великими шматками. Цибулю і часник подрібнюємо.
Крок 3. У сковороді з рослинним маслом обсмажуємо шматочки цибулі, після розмішуємо продукт з томатною пастою.
Крок 4. Опускаємо в бульйон піджарку, моркву із селерою і промиту перлову крупу. Варимо суп на середньому вогні 30 хвилин. Додаємо сіль і спеції. За пару хвилин до готовності доповнюємо страву зеленню і часником.
Крок 5. Ароматний суп харчо з перлової крупи готовий. Розкладайте частування по тарілках і подавайте до столу!