
Сочевиця – корисна і смачна зернобобова культура, багата білками і популярна у всьому світі. Одне з найсмачніших страв, які можна приготувати – це наваристий суп. У цій статті ми зібрали 10 рецептів цього чудового першого страви.
Як зварити суп з червоної сочевиці?
В прохолодну погоду дуже приємно прийти додому і зігрітися ситний суп з сочевиці. Сочевиця завдяки високому вмісту білка вважається гідною альтернативою м’ясу.

Інгредієнти на
5 порц.
- Цибуля ріпчаста 70 гр.
 - Сочевиця червона 300 гр.
 - Часник 2 зуб.
 - Морква 50 гр.
 - Томатна паста 40 мл
 - Сіль за смаком
 - Перець чорний мелений за смаком
 - Масло рослинне для смаження
 - Вода 1 л
 
Процес приготування:
- Як зварити простий і смачний суп із сочевиці? Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. У товстостінній каструлі обсмажте цибулю і моркву на рослинній олії до м’якості. Додайте томатну пасту і тушкуйте ще пару хвилин.
 - Сочевицю промити проточною водою і викладіть до овочів.
 - Влийте в каструлю з сочевицею і овочами воду і варіть до готовності сочевиці.
 - Потім посоліть, додайте очищені зубчики часнику і приправте за смаком бульйон.
 - Після цього пюрируйте суп блендером і подавайте його на стіл, заправивши вершками.
 




Приємного апетиту!












