Сочевиця – корисна і смачна зернобобова культура, багата білками і популярна у всьому світі. Одне з найсмачніших страв, які можна приготувати – це наваристий суп. У цій статті ми зібрали 10 рецептів цього чудового першого страви.
Як зварити суп з червоної сочевиці?
В прохолодну погоду дуже приємно прийти додому і зігрітися ситний суп з сочевиці. Сочевиця завдяки високому вмісту білка вважається гідною альтернативою м’ясу.
Інгредієнти на
5 порц.
- Цибуля ріпчаста 70 гр.
- Сочевиця червона 300 гр.
- Часник 2 зуб.
- Морква 50 гр.
- Томатна паста 40 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
- Вода 1 л
Процес приготування:
- Як зварити простий і смачний суп із сочевиці? Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. У товстостінній каструлі обсмажте цибулю і моркву на рослинній олії до м’якості. Додайте томатну пасту і тушкуйте ще пару хвилин.
- Сочевицю промити проточною водою і викладіть до овочів.
- Влийте в каструлю з сочевицею і овочами воду і варіть до готовності сочевиці.
- Потім посоліть, додайте очищені зубчики часнику і приправте за смаком бульйон.
- Після цього пюрируйте суп блендером і подавайте його на стіл, заправивши вершками.

Приємного апетиту!