Суп із сочевиці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Турецький суп із сочевиці і булгуру

Яскравий і смачний суп з простих і доступних продуктів. Але готується суп по турецькому рецептом, тому має зігріваючий пікантний смак. Така страва ідеально підходить для сімейних обідів.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Булгур – 100 гр.
  • Сочевиця – 100 гр.
  • Бульйон м’ясний – 2 л
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Паприка солодка – 1 ч. л.
  • М’ята – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Прянощі – за смаком.

Процес приготування:

1. Промийте булгур і сочевицю кілька разів проточною водою.

2. У каструлю влийте бульйон і поставте на вогонь.

3. Викладіть в бульйон булгур і сочевицю, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні під кришкою хвилин 20.

4. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте на рослинному маслі до прозорості.

5. Потім додайте до цибулі томатну пасту, прянощі і смажте 3 хвилини.

6. Коли сочевиця і булгур будуть готові, додайте зажарку в суп і варити ще 7-10 хвилин.

7. Турецький суп із сочевиці і булгуру можна подавати на стіл відразу після приготування.

Приємного апетиту!