Турецький суп із сочевиці і булгуру
Яскравий і смачний суп з простих і доступних продуктів. Але готується суп по турецькому рецептом, тому має зігріваючий пікантний смак. Така страва ідеально підходить для сімейних обідів.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Булгур – 100 гр.
- Сочевиця – 100 гр.
- Бульйон м’ясний – 2 л
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Паприка солодка – 1 ч. л.
- М’ята – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Прянощі – за смаком.
Процес приготування:
1. Промийте булгур і сочевицю кілька разів проточною водою.
2. У каструлю влийте бульйон і поставте на вогонь.
3. Викладіть в бульйон булгур і сочевицю, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні під кришкою хвилин 20.
4. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте на рослинному маслі до прозорості.
5. Потім додайте до цибулі томатну пасту, прянощі і смажте 3 хвилини.
6. Коли сочевиця і булгур будуть готові, додайте зажарку в суп і варити ще 7-10 хвилин.
7. Турецький суп із сочевиці і булгуру можна подавати на стіл відразу після приготування.
Приємного апетиту!