Простий і смачний рецепт супу з зеленої сочевиці
Суп із зеленої сочевиці – відмінний варіант для ситного і смачного обіду. На відміну від інших бобових її не потрібно замочувати і вона досить швидко вариться. Крім того, суп із сочевиці – це джерело вітамінів і корисних мікроелементів для організму.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Сочевиця зелена – 200-300 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Кабачки – 0,3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Помідори – 3 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Вода – 2,5 л
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Каррі – 1 ч. л.
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Сочевицю промийте, викладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися на 15-20 хвилин.
2. Після того, як сочевиця не стане м’якою, додайте в бульйон нарізану картоплю і варіть ще 10-15 хвилин.
3. Цибулю, кабачок і помідори наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Болгарський перець наріжте соломкою.
4. На оливковій олії обсмажте солодкий перець, цибулю і моркву.
5. Потім додайте мелений перець, кабачок, помідори і подрібнений часник. Засмажку приправте і продовжуйте готувати ще 5-7 хвилин.
6. Викладіть в бульйон засмажку з овочів і рубану зелень, відрегулюйте суп по солі. Доведіть суп до кипіння і варіть ще 5 хвилин. Потім його можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!