Суп із сочевиці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Простий і смачний рецепт супу з зеленої сочевиці

Суп із зеленої сочевиці – відмінний варіант для ситного і смачного обіду. На відміну від інших бобових її не потрібно замочувати і вона досить швидко вариться. Крім того, суп із сочевиці – це джерело вітамінів і корисних мікроелементів для організму.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Сочевиця зелена – 200-300 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Кабачки – 0,3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори – 3 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Вода – 2,5 л
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Зіра – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Сочевицю промийте, викладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися на 15-20 хвилин.

2. Після того, як сочевиця не стане м’якою, додайте в бульйон нарізану картоплю і варіть ще 10-15 хвилин.

3. Цибулю, кабачок і помідори наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Болгарський перець наріжте соломкою.

4. На оливковій олії обсмажте солодкий перець, цибулю і моркву.

5. Потім додайте мелений перець, кабачок, помідори і подрібнений часник. Засмажку приправте і продовжуйте готувати ще 5-7 хвилин.

6. Викладіть в бульйон засмажку з овочів і рубану зелень, відрегулюйте суп по солі. Доведіть суп до кипіння і варіть ще 5 хвилин. Потім його можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!