Ніжний суп-пюре із сочевиці в домашніх умовах
Просте, але дуже корисне і поживне блюдо з сочевиці. Суп-пюре краще готувати саме з червоної сочевиці, вона добре розварюється і надає супу ніжну консистенцію.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сочевиця червона – 300 гр.
- Морква – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю і часник дрібно наріжте, обсмажте на рослинній олії в каструлі з товстим дном.
2. До овочів додайте томатну пасту і зіру, перемішайте і смажте протягом хвилини.
3. Моркву натріть на крупній тертці, додайте в каструлю і продовжуйте смажити 2-3 хвилини.
4. Після цього додайте промиту сочевицю.
5. Влийте 1 літр води, доведіть бульйон до кипіння, варіть на повільному вогні 25-30 хвилин до готовності сочевиці. За 5 хвилин до готовності посоліть і приправте за смаком.
6. Коли сочевиця буде готова, пюрируйте суп блендером. Суп ще раз доведіть до кипіння, при необхідності розбавте його окропом.
7. Подавайте суп-пюре із сочевиці в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню.
Приємного апетиту!