Суп із сочевиці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Ніжний суп-пюре із сочевиці в домашніх умовах

Просте, але дуже корисне і поживне блюдо з сочевиці. Суп-пюре краще готувати саме з червоної сочевиці, вона добре розварюється і надає супу ніжну консистенцію.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сочевиця червона – 300 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Зіра – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю і часник дрібно наріжте, обсмажте на рослинній олії в каструлі з товстим дном.

2. До овочів додайте томатну пасту і зіру, перемішайте і смажте протягом хвилини.

3. Моркву натріть на крупній тертці, додайте в каструлю і продовжуйте смажити 2-3 хвилини.

4. Після цього додайте промиту сочевицю.

5. Влийте 1 літр води, доведіть бульйон до кипіння, варіть на повільному вогні 25-30 хвилин до готовності сочевиці. За 5 хвилин до готовності посоліть і приправте за смаком.

6. Коли сочевиця буде готова, пюрируйте суп блендером. Суп ще раз доведіть до кипіння, при необхідності розбавте його окропом.

7. Подавайте суп-пюре із сочевиці в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню.

Приємного апетиту!