Суп із сочевиці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Як зварити ситний суп із сочевиці з м’ясом?

Наваристий суп із сочевиці на м’ясному бульйоні чудово наситить і зігріє в холодні дні. М’ясо для бульйону можна використовувати будь-по своєму смаку: курку, яловичину, свинину або індичатину.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Яловичина – 700 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Селера – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Сочевиця – 1 склянка
  • Зелень – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Яловичину промити, промокніть паперовими рушниками, наріжте кубиками. Викладіть м’ясо на розігріту сковороду і смажте на сильному вогні до утворення рум’яної скоринки, в кінці посоліть і поперчіть.

2. Селера, морква, цибуля і часник наріжте і обсмажте окремо на рослинному маслі до м’якості.

3. М’ясо та овочеву засмажку викладіть в каструлю, влийте 1-1,2 літра води. Закрийте каструлю кришкою і варіть бульйон на середньому вогні протягом години.

4. Сочевицю промити водою.

5. Викладіть в суп сочевицю і продовжуйте варити ще 40 хвилин. Суп посоліть і приправте за смаком, додайте рубану зелень перше блюдо і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!