Як зварити ситний суп із сочевиці з м’ясом?
Наваристий суп із сочевиці на м’ясному бульйоні чудово наситить і зігріє в холодні дні. М’ясо для бульйону можна використовувати будь-по своєму смаку: курку, яловичину, свинину або індичатину.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Яловичина – 700 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Селера – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Розмарин – 1 ч. л.
- Орегано – 1 ч. л.
- Сочевиця – 1 склянка
- Зелень – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Яловичину промити, промокніть паперовими рушниками, наріжте кубиками. Викладіть м’ясо на розігріту сковороду і смажте на сильному вогні до утворення рум’яної скоринки, в кінці посоліть і поперчіть.
2. Селера, морква, цибуля і часник наріжте і обсмажте окремо на рослинному маслі до м’якості.
3. М’ясо та овочеву засмажку викладіть в каструлю, влийте 1-1,2 літра води. Закрийте каструлю кришкою і варіть бульйон на середньому вогні протягом години.
4. Сочевицю промити водою.
5. Викладіть в суп сочевицю і продовжуйте варити ще 40 хвилин. Суп посоліть і приправте за смаком, додайте рубану зелень перше блюдо і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!