Суп мінестроне класичний – 7 рецептів приготування італійського супу з фото

Продегустувати традиційний італійський суп можна, не виїжджаючи за межі нашої країни, тим більше в сезон свіжих овочів. Таке блюдо на обід чудово насичує організм, не тільки тамуючи голод, але і забезпечуючи його всіма вітамінами і мінералами. З усіх семи рецептів ви знайдете свій з улюбленими інгредієнтами.

Класичний італійський мінестроне в домашніх умовах

Класика завжди актуальна, особливо на кухні. Цей рецепт містить найбільш необхідні інгредієнти, які дуже співзвучні між собою. В цьому супі ви відшукайте і гостроту, і прянощі, і кислинку, яка тут дуже природна. А вишуканий вигляд мінестроне прикрасить будь-який святковий обід.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Селера 2 шт.
  • Базилік свіжий 50 гр.
  • Розмарин 50 гр.
  • Помідор 2 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Капуста савойська 200 гр.
  • Квасоля консервована 400 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Квасоля стручкова 200 гр.
  • Масло оливкове за смаком
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити італійський суп мінестроне за класичним рецептом в домашніх умовах? Щоб процес пішов як по маслу, перед початком приготування підготуємо всі овочі. Цибулину, моркву і корінь селери ретельно промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо досить дрібними кубиками.
  2. Акуратно нарізані овочі надають страві вишуканого вигляду.
  3. Потім в глибоку каструлю наливаємо оливкову олію, розігріваємо його на слабкому вогні. У розігріте масло відправляємо обсмажуватися овочі. Приблизно через п’ять хвилин додаємо до них сіль, чорний мелений перець, нарізану гілочку розмарину і продовжуємо обсмажувати до приємної золотистої скоринки.
  4. А в цей час підготуємо залишилися інгредієнти. Абсолютно довільно нарізаємо картоплю з томатами, а капусту шаткуємо як можна дрібніше. Так вона буде більш соковитою і добре розвариться. Усі ці компоненти відразу викладаємо в зажарку, не забуваємо додати консервовану квасолю і заливаємо вміст водою. Готуємо суп на середньому вогні.
  5. Як тільки рідина закипіла, додаємо в каструлю стручки квасолі і варимо ще 10 хвилин до повної готовності картоплі. За 7 хвилин до вимикання супу додаємо в нього часник з нарізаним базиліком і за необхідності додаємо сіль і мелений перець. Всі компоненти добре перемішуємо і продовжуємо варити суп на повільному вогні до повної готовності.
  6. Так як для подачі нам знадобиться пармезан, натираємо шматочок на крупній тертці і залишаємо до використання в холодильнику. Перевіряємо готовність всіх овочів і вимикаємо мінестроне. Після виключення накриваємо каструлю кришкою і залишаємо суп настоюватися 10 хвилин. У кожну порцію супу кладемо тертий пармезан і подаємо до столу.

Бажаємо вам приємного апетиту і гарного настрою!

Овочевий суп мінестроне з квасолею

І тут не обділили любителів квасолі, адже цей компонент відомий не тільки своїм смаком, але і приємною текстурою. Страва нагадує суп-пюре з приємною ніжною консистенцією. А для більшої поживності до овочевого супу додаємо трохи бекону разом з пармезаном. Так ви точно будете ситими і задоволеними.

Час готування: 60 хв

Час приготування:35-40 хв.

Порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Цукіні – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Селера – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • томатна Паста – 50 гр.
  • Бекон – 50-100 гр.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Квасоля червона – 400 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Пармезан – за смаком.

Процес приготування:

1. Італійський суп мінестроне включає в себе величезну різноманітність інгредієнтів, кожному з яких необхідно приділити належну час. Моркву з цибулею очищаємо від шкірки, промиваємо і як можна акуратніше нарізаємо дрібними кубиками. А ось з цукіні і беконом можна сильно не заморочуватися і нарізати їх набагато більше.

2. Черешок селери нарізаємо тонкими часточками, а очищені зубчики часнику подрібнюємо, пропускаючи їх через прес. За бажанням можна просто нарізати і придавити ножем.

3. Суп мінестроне будемо готувати в глибокій каструлі з максимально товстим дном, куди спочатку заливаємо оливкове масло і викладаємо нарізаний бекон. Через кілька хвилин слідом за беконом відправляємо подрібнені раніше овочі. Обсмажуємо наші компоненти протягом 15 хвилин, як можна частіше помішуючи.

4. Поки готується зажарка, підготуємо базилік. Спочатку листочки самого базиліка відокремлюємо від стебла, потім промиваємо і досить крупно нарізаємо. Після закінчення 20 хвилин в каструлю з зажаркою додаємо стебла базиліка, томатну пасту, квасоля і один літр окропу. Доводимо вміст до кипіння і варимо ще хвилин 5-10.

5. За 10 хвилин до вимикання заправляємо наш суп спеціями. Додаємо в нього сіль, мелений перець. Кип’ятимо ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь. Після чого накриваємо суп кришкою і залишаємо настоятися хвилин 10.

6. І разом з цим не втрачаємо часу, а натираємо на крупній тертці пармезан, щоб додати в кожну порцію перед подачею.

Бажаємо приємного апетиту!

Як зварити смачний суп мінестроне з куркою?

А ви теж не знали, що мінестроне буває з куркою, тоді саме час познайомитися і створити собі і своїм близьким такий обід. Обсмажені соковиті овочі відправляються в курячий бульйон і насичують його своїм ароматом. Щоб суп був ще більш різноманітним, приготуємо часникові брускетти на основі багета. Легкий, ситний і в той же час корисний обід вам забезпечений.

Час приготування: 80 хв

Час приготування:50 хв.

Порцій – 6-8.

Склад:

  • Філе куряче – 100-200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Кабачок – 100-200 гр.
  • Стебло селери – 3 шт.
  • Вермішель – 1 склянка
  • Суміш овочева – 400 гр.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • італійські Трави – 1 ч. л.
  • Петрушка – 100 гр.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Багет – 100-150 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Куряче філе промиваємо, за необхідності ділимо на кілька частин і відправляємо в каструлю з водою, ріпчастою цибулею, лавровим листом, гвоздикою і чорним перцем горошком. Варимо на основі цих інгредієнтів бульйон протягом 35-40 хвилин.

2. Готовий бульйон проціджують, а куряче філе нарізаємо невеликими кубиками.

3. З другої цибулини знімаємо шкірку і нарізаємо її дрібними кубиками. Також як можна дрібніше нарізаємо стебла селери.

4. Кабачок розрізаємо вздовж на дві частини, видаляємо серцевину і насіння, а також за необхідності зрізаємо шкірку. Після чого очищену м’якоть нарізаємо досить великими кубиками.

5. Настав час термічної обробки. Розігріваємо сковороду з оливковою олією і обсмажуємо подрібнену цибулю до напівпрозорого стану.

6. Потім всипаємо до нього селера і продовжуємо нашу обжарку.

7. Тушкуємо овочі пару хвилин, поки вони не просочаться оливковою олією і не почнуть видавати аромат.

8. У сковороду з овочами додаємо подрібнений кабачок і залишаємо на невеликому вогні кілька хвилин.

9. Перемішавши вміст сковороди, продовжуємо тушкувати овочі протягом п’яти хвилин, не збільшуючи при цьому вогонь.

10. Раніше приготовлений бульйон доводимо до кипіння і опускаємо в нього овочі. Сюди ж додаємо курку і варимо хвилин 5.

11. Покупну овочеву суміш, насамперед, розморожуємо, промиваємо під проточною водою і залишаємо трохи просушитись.

12. А поки відміряємо потрібну кількість вермішелі, а помідори наріжемо кубиками, попередньо знявши з них шкірку.

13. Підготовлену суміш з овочів і подрібнені томати відправляємо в каструлю до основних інгредієнтів. За своїм смаком додаємо сіль і варимо з моменту закипання близько п’яти хвилин.

14. В кінці приготування засипаємо макарони, італійські трави, чорний мелений перець і варимо мінестроне кілька хвилин, до готовності вермішелі. Вимкнувши каструлю, накриваємо суп кришкою і настоюють 10 хвилин.

15. Для приготування брускет беремо не дуже свіжий балет і нарізаємо тонкими шматочками, які скроплюємо оливковою олією і обсмажуємо на чистій сухій сковороді без додавання додаткової порції масла.

16. Очищаємо зубчики часнику і натираємо ними обсмажений багет, щоб він максимально просочився цим ароматом.

17. Також прямо перед подачею, натираємо на крупній тертці пармезан, і подрібнюємо свіжу петрушку. Усі ці компоненти додаємо в кожну порцію окремо.

18. На цьому приготування мінестроне завершено. Ми впевнені, що вам точно сподобається.

Бажаємо приємного присмаку!

Суп мінестроне з італійськими травами

Хіба можна уявити італійську кухню без всіма улюблених італійських трав, які традиційно входять сушений базилік, часник, цибуля, орегано і такий незамінний компонент, як чабер. Ваш будинок у цю хвилину наповниться неймовірним ароматом, а овочі в свою чергу вберуть цей пряний смак, який неможливо забути.

Час готування: 130 хв.

Час приготування:80-100 хв.

Порцій – 8-10.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Макарони – 1-1,5 ст.
  • Томати – 2-4 шт.
  • Трави італійські – за смаком.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Базилік – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку подрібнюємо всі овочі, з яких будемо готувати суп, попередньо промивши їх і очистивши від шкірки. Нарізати їх можна довільно, але краще поставитися до цієї справи з більшою ретельністю, адже зовнішній вигляд – візитна картка.

2. Потім в каструлі з товстим дном і не менш товстими стінками розігріваємо оливкову олію і, зменшивши вогонь, обсмажуємо цибулю з морквою до утворення золотистої скоринки.

3. Поки наші овочі будуть гаситися, приготуємо заправку з томатів. Попередньо промиті помідори нарізаємо невеликими шматочками і опускаємо їх у чашу блендера. Збиваємо все до повної однорідності. За бажанням в томатну основу додаємо трохи солі або цукру, орієнтуючись на смакові особливості саме ваших томатів.

4. До цього часу моркву з цибулею стали набагато м’якше і пора відправить до них цукіні. Також на цьому етапі всипаємо італійські трави, щоб компоненти відразу наїлося неймовірно пряним смаком і ароматом.

5. До тушкованим овочам вливаємо два літри холодної води і опускаємо туди картоплю. Доводимо суп до кипіння, додаємо томатну пасту, сіль, цільні зубчики часнику і будь-яку зелень на ваш смак. Тушкуємо суп 15 хвилин, зменшивши вогонь до мінімуму.

6. За 5-10 хвилин до вимикання додаємо макарони, щоб вони не переварилися. Все добре перемішуємо і варимо під закритою кришкою. Подаємо готовий суп в гарячому вигляді, прикрасивши за бажанням тертим сиром.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати томатний мінестроне з помідорами?

Максимально легкий для організму і приємний на смак суп, який сподобається всім і кожному. Адже в його складі одні овочі, включаючи чимала кількість томатів. А разом з кисло-солодким бальзамічним оцтом всі пазли зійдуться воєдино і порадують вас і ваші смакові рецептори.

Час приготування: 40-50 хв

Час приготування:10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Морква – 2 шт.
  • Перець зелений солодкий – 1 шт.
  • Томати – 8-10 шт.
  • Пармезан – 100 гр.
  • Макарони – 150 гр.
  • Оцет бальзамічний – 2 ст. л.
  • Квасоля біла консервована – 350 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Почнемо з того, що перевіримо наявність всіх необхідних для приготування інгредієнтів, адже кожен з них вносить свою лепту. Потім очищаємо шкірку з моркви і натираємо її на крупній тертці.

2. Солодкий болгарський перець, перш за все, промиваємо, потім розрізаємо вздовж на дві частини. Видаливши серцевину з насінням, нарізаємо м’якоть перцю максимально дрібними кубиками.

3. На підготовлених томатах робимо хрестоподібний надріз і складаємо їх в глибоку ємність. Після чого промиваємо томати окропом і, давши трохи часу на охолодження, знімаємо з них шкірку. Потім помідори нарізаємо кубиками.

4. У сковороду з рослинним маслом відправляємо моркву з солодким перцем і обсмажуємо овочі 5 хвилин. Потім всипаємо до них томати і тушкуємо вміст близько 10 хвилин, поки вони не пустять свій сік.

5. А в цей час натираємо пармезан, який згодом не тільки прикрасить наш суп, але і додасть йому злегка вершковий смак.

6. За 5-10 хвилин до вимикання супу додаємо в нього квасоля з макаронами і добре перемішуємо. Продовжуємо варіння на маленькому вогні, визначаючи готовність супу станом макаронів.

7. Після того, як суп вимкнули, заправляємо його тертим пармезаном і бальзамічним оцтом. Все добре перемішуємо і залишаємо постояти хвилин п’ять. На цьому все.

Бажаємо приємного апетиту!

Покроковий рецепт італійського супу министроне з сиром

Як ви здогадалися, основна родзинка цього супу саме в додаванні сиру. І не простого, а пармезану. Додавання навіть невеликої кількості такого сиру якісно вплине на загальну картинку, зробивши смак мінестроне ще більш складним і неординарним, в якому з’явиться не тільки гострота, але і віддалений відтінок горіхів.

Час готування:120-150 хв.

Час приготування:30 хв.

Порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Селера – 2 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Томати – 3 шт.
  • Квасоля консервована – 200 гр.
  • Брокколі – 200 гр.
  • Цибуля порей – 50-100 гр.
  • Макарони – 1-2 склянки
  • Італійські трави – за смаком.
  • Паста томатна – за смаком.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Масло соняшникове – 10 мл
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Як ви бачите, ми заздалегідь підготували всі овочі, щоб сам процес приготування супу був більш розміреним і доставив тільки задоволення. У моркви, цибулі, картоплі очищаємо шкірку і нарізаємо їх або дрібною соломкою, або маленькими кубиками.

2. Великі томати добре промиваємо, промокаємо папером і довільно нарізаємо дрібними часточками абсолютно будь-якої форми.

3. Коли всі компоненти нарізані, розігріваємо сковороду з соняшниковою олією на середньому вогні. Першим ділом обсмажуємо на ній цибулю до легкої золотистої скоринки.

4. Слідом за цибулею викладаємо трохи томатної пасти і все добре розмішуємо. Тушкуємо вміст зовсім недовго, щоб паста не підгоріла і не дала зайву гіркоту. Потім цибулю, обсмажений в томатній пасті, заливаємо водою і перекладаємо в каструлю.

5. А поки на чисту сковороду викладаємо частину подрібнених овочів, залишивши подрібнені томати, картоплю і зелений лук осторонь. На цьому етапі додаємо сіль і італійські трави, орієнтуючись виключно на свій смак. Після того, як овочі підрум’янилися, відправляємо їх в каструлю разом з картоплею.

6. І в завершенні обсмажуємо цибулю порей з томатами. Так компоненти пустять більше соку і аромату. За старою схемою заливаємо цибулю з томатами водою і перекладаємо в каструлю з овочами, всипаємо макарони і консервовану квасолю. Доводимо суп до кипіння і варимо хвилин 5.

7. В цей час натираємо пармезан, який подаємо як сервірування окремо в кожну порцію.

Бажаємо Вам гарного настрою і приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт мінестроне з брокколі

Якщо раптом вам захочеться додати в мінестроне трохи кольору і пікантності, то саме брокколі допоможе максимально швидко втілити цю ідею в життя. Адже сама текстура цього компонента гарантує супу лагідну і приємну консистенцію, особливо в доповненні з оливковою олією.

Час готування: 60-80 хв.

Час приготування:30-40 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Томати черрі – 200-250 гр.
  • Горошок зелений – 120 гр.
  • Селера – 2 шт.
  • Кабачок цукіні – 1 шт.
  • Брокколі – 100 гр.
  • Капуста білокачанна -100 гр.
  • Гарбуз – 100 гр.
  • Макарони – 50 гр.
  • овочевий Бульйон – 1,5-2 л
  • Часник – 2-4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля порей – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Квасоля біла консервована – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Базилік за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Орегано – за смаком.

Процес приготування:

1. Якщо овочевий бульйон у вас готовий, то відразу переходимо до підготовки овочів. Якщо ви використовуєте заморожені овочі, то попередньо їх розморожуємо і промиваємо. Свіжі овочі очищаємо від шкірки і нарізаємо зручним для вас способом. Потім розігріваємо сковорідку з оливковою олією і викладаємо в неї горошок, моркву, цвітну капусту і брокколі.

2. Може це дуже незвично, але цибулю додаємо після того, як овочі злегка потушатся. Слідом за цибулею засипаємо залишилися подрібнені овочі та цільні томати черрі.

3. Відразу ж нарубим всю підготовлену зелень і додамо її в основну масу. У завершенні заправляємо овочі сіллю і стандартним набором спецій.

4. Заливаємо овочеву засмажку підігрітим бульйоном і ставимо на середній вогонь. Коли вміст каструлі закипить, ненабагато зменшуємо вогонь і додаємо оливкову олію. Варимо хвилин 15.

5. Через це час додаємо в суп, макарони, попередньо розділивши їх на більш дрібні частини і консервовану квасолю. І продовжуємо варіння 5 хвилин на слабкому вогні. Потім знявши каструлю з вогню, наполягаємо мінестроне ще хвилин 10. Після чого просто розливаємо по тарілках і подаємо до столу.

Бажаємо приємного апетиту!