Суп мінестроне класичний – 7 рецептів приготування італійського супу з фото

Суп мінестроне з італійськими травами

Хіба можна уявити італійську кухню без всіма улюблених італійських трав, які традиційно входять сушений базилік, часник, цибуля, орегано і такий незамінний компонент, як чабер. Ваш будинок у цю хвилину наповниться неймовірним ароматом, а овочі в свою чергу вберуть цей пряний смак, який неможливо забути.

Час готування: 130 хв.

Час приготування:80-100 хв.

Порцій – 8-10.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Макарони – 1-1,5 ст.
  • Томати – 2-4 шт.
  • Трави італійські – за смаком.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Базилік – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку подрібнюємо всі овочі, з яких будемо готувати суп, попередньо промивши їх і очистивши від шкірки. Нарізати їх можна довільно, але краще поставитися до цієї справи з більшою ретельністю, адже зовнішній вигляд – візитна картка.

2. Потім в каструлі з товстим дном і не менш товстими стінками розігріваємо оливкову олію і, зменшивши вогонь, обсмажуємо цибулю з морквою до утворення золотистої скоринки.

3. Поки наші овочі будуть гаситися, приготуємо заправку з томатів. Попередньо промиті помідори нарізаємо невеликими шматочками і опускаємо їх у чашу блендера. Збиваємо все до повної однорідності. За бажанням в томатну основу додаємо трохи солі або цукру, орієнтуючись на смакові особливості саме ваших томатів.

4. До цього часу моркву з цибулею стали набагато м’якше і пора відправить до них цукіні. Також на цьому етапі всипаємо італійські трави, щоб компоненти відразу наїлося неймовірно пряним смаком і ароматом.

5. До тушкованим овочам вливаємо два літри холодної води і опускаємо туди картоплю. Доводимо суп до кипіння, додаємо томатну пасту, сіль, цільні зубчики часнику і будь-яку зелень на ваш смак. Тушкуємо суп 15 хвилин, зменшивши вогонь до мінімуму.

6. За 5-10 хвилин до вимикання додаємо макарони, щоб вони не переварилися. Все добре перемішуємо і варимо під закритою кришкою. Подаємо готовий суп в гарячому вигляді, прикрасивши за бажанням тертим сиром.

Бажаємо приємного апетиту!