Суп з баранини – 10 найбільш смачних рецептів приготування з покроковими фото

Наваристий гороховий суп з бараниною

Лише раз, приготувавши наваристий і ситний суп з молодої баранини з додаванням гороху і копченостей – ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Що зовсім не дивно, адже це прекрасна альтернатива всіх приїлися супів, тому зваримо оригінальне перше блюдо.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Баранина – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Горох – 150 гр.
  • Вода – 3 л
  • Ребра свинячі (копчені) – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо потрібні продукти за списком.

2. Горох ретельно промиваємо і замочуємо у воді на півгодини.

3. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібно, залишаючи кілька великих шматків для бульйону.

4. Пасеруємо овочі. У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла і спочатку обсмажуємо цибулю до рум’яності, а після засипаємо морква – обсмажуємо 5 хвилин.

5. Варимо бульйон. М’ясо заливаємо водою, додаємо великі шматки овочів і відправляємо на плиту. Обов’язково знімаємо пінку за допомогою шумівки.

6. Картоплю очищаємо і нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру.

7. Через 40 хвилин після початку варіння бульйону, засипаємо в каструлю картоплю і ароматну засмажку. Продовжуємо тушкувати на мінімальному вогні близько півгодини.

8. Після закінчення часу додаємо в бульйон реберця, подрібнену зелень і горох (зливаємо воду попередньо).

9. Продовжуємо варити протягом 10 хвилин, а потім знімаємо з вогню і настоюйте під кришкою не менше 30-40 хвилин. Приємного апетиту!