Наваристий гороховий суп з бараниною
Лише раз, приготувавши наваристий і ситний суп з молодої баранини з додаванням гороху і копченостей – ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Що зовсім не дивно, адже це прекрасна альтернатива всіх приїлися супів, тому зваримо оригінальне перше блюдо.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Баранина – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Горох – 150 гр.
- Вода – 3 л
- Ребра свинячі (копчені) – 200 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо потрібні продукти за списком.
2. Горох ретельно промиваємо і замочуємо у воді на півгодини.
3. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібно, залишаючи кілька великих шматків для бульйону.
4. Пасеруємо овочі. У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла і спочатку обсмажуємо цибулю до рум’яності, а після засипаємо морква – обсмажуємо 5 хвилин.
5. Варимо бульйон. М’ясо заливаємо водою, додаємо великі шматки овочів і відправляємо на плиту. Обов’язково знімаємо пінку за допомогою шумівки.
6. Картоплю очищаємо і нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру.
7. Через 40 хвилин після початку варіння бульйону, засипаємо в каструлю картоплю і ароматну засмажку. Продовжуємо тушкувати на мінімальному вогні близько півгодини.
8. Після закінчення часу додаємо в бульйон реберця, подрібнену зелень і горох (зливаємо воду попередньо).
9. Продовжуємо варити протягом 10 хвилин, а потім знімаємо з вогню і настоюйте під кришкою не менше 30-40 хвилин. Приємного апетиту!