Свинушки на зиму – 6 рецептів заготовок з покроковими фото

Мариновані свинушки з часником на зиму

Мариновані свинушки з часником на зиму виходять неймовірно соковитими, ароматними і цікавими за смаком. Подавайте частування з гарячими гарнірами або як самостійну холодну закуску. Для заготівлі на тривале зберігання беріть на замітку рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гриби свинушки – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Кріп – 5 гілок.
  • Кориця – за смаком.
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо мариновані свинушки з часником на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів. Перебираємо, очищаємо і промиваємо їх.

Крок 2. Підготовлені гриби заливаємо водою і проварюємо протягом 20 хвилин.

Крок 3. Після цього відкидаємо продукт на друшляк і даємо повністю стекти рідини.

Крок 4. В цей час кип’ятимо воду і додаємо в неї всі зазначені в переліку спеції, а також вливаємо оцет.

Крок 5. Розкладаємо гриби по стерилізованим банкам і заливаємо гарячим маринадом.

Крок 6. У кожну банку вливаємо по дві столові ложки рослинної олії і щільно закриваємо кришками. Остуджуємо і прибираємо на зберігання в холодильник.

Крок 7. Мариновані свинушки з часником на зиму готові!