Мариновані свинушки з часником на зиму
Мариновані свинушки з часником на зиму виходять неймовірно соковитими, ароматними і цікавими за смаком. Подавайте частування з гарячими гарнірами або як самостійну холодну закуску. Для заготівлі на тривале зберігання беріть на замітку рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Гриби свинушки – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 100 мл
- Часник – 10 зубчиків.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Кріп – 5 гілок.
- Кориця – за смаком.
- Вода – 1 л
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо мариновані свинушки з часником на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів. Перебираємо, очищаємо і промиваємо їх.
Крок 2. Підготовлені гриби заливаємо водою і проварюємо протягом 20 хвилин.
Крок 3. Після цього відкидаємо продукт на друшляк і даємо повністю стекти рідини.
Крок 4. В цей час кип’ятимо воду і додаємо в неї всі зазначені в переліку спеції, а також вливаємо оцет.
Крок 5. Розкладаємо гриби по стерилізованим банкам і заливаємо гарячим маринадом.
Крок 6. У кожну банку вливаємо по дві столові ложки рослинної олії і щільно закриваємо кришками. Остуджуємо і прибираємо на зберігання в холодильник.
Крок 7. Мариновані свинушки з часником на зиму готові!