М’ясо, запечене в духовці в рукаві завжди виходить ніжним і ароматним. Не є винятком і свиняча рулька. Таке м’ясне блюдо підійде для святкового столу, незважаючи на те, що це одна з найбільш доступних частин свинячої туші. За зібраними нами 6 рецептами, Ви зможете приготувати відмінну свинячу рульку в духовці.
Як смачно запекти свинячу рульку в рукаві в духовці?
Досить простий спосіб приготувати свинячу рульку в духовці. Незважаючи на те, що такі частини м’яса найчастіше використовують у приготуванні холодцю, в запеченому вигляді свиняча рулька виходить нітрохи не гірше.
Інгредієнти на
4 порц.
- Свиняча рулька 1 шт.
- Часник 5 зуб.
- Сіль 1 ч. л.
- Мед 3 ст. л.
- Гірчиця 2 ст. л.
- Соус соєвий 40 мл
Процес приготування:
- Як смачно запекти свинячу рульку в рукаві в духовці? Мед змішайте з гірчицею, соєвим соусом і сіллю.
- Рульку помийте, зробіть невеликі надрізи в різних місцях і вкладете в них очищені зубчики часнику.
- Рульку помістіть в підходящу за розміром форму і залийте медовим маринадом, приберіть рульку в холодильник мінімум на півгодини для маринування.
- Потім вкладіть рульку в рукав для запікання, туди ж влийте що залишився маринад, закріпіть його краю. Запікайте м’ясо в духовці при 200 градусах протягом 2 годин.
- Рульку наріжте на порції і подавайте до столу з гарніром по своєму смаку.
Соковита свиняча рулька з картоплею в рукаві
Досить просте блюдо для любителів смачно і ситно поїсти. Апетитне, з рум’яною скоринкою м’ясо і просочений запашним маринадом картопля нагодує до відвалу сім’ю і залишить задоволеними Ваших гостей.
Час готування: 4 години
Час приготування: 60 хв
Порцій – 3-4
Склад:
- Рулька свиняча – 1-1,1 кг
- Картопля – 0,8-0,9 кг
- Часник – 1 головка.
Для маринаду:
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Гірчиця діжонська – 1-1,5 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Зелень рубана – 1-2 ст. л
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу рульку промийте і замочіть в холодній воді зі столовою ложкою солі на 12-14 годин. Потім промийте м’ясо і просушіть.
Крок 2. У мисці змішайте рослинне масло, діжонську гірчицю, сіль, паприку і подрібнену зелень.
Крок 3. Рульку змастіть отриманим маринадом і залиште на пару годин для маринування. Картопля очистіть і також полийте маринадом. Часникову головку розріжте поперек.
Крок 4. Рульку і картоплю помістіть в рукав для запікання. Часник покладіть в середину рукава.
Крок 5. Запікайте блюдо в духовці при 180-200 градусах одну годину. Потім розріжте рукав і готуйте ще 15-25 хвилин. Рульку з картоплею подавайте на загальному блюді.
Як запекти свинячу рульку з медом і гірчицею в рукаві?
Свиняча рулька з медом і гірчицею в рукаві – ситно, смачно і апетитно. Запечена рулька в духовці відноситься до страв чеської кухні, в ній переважають рецепти жирних і поживних страв. Досить великим шматком м’яса можна нагодувати велику компанію.
Час готування: 180
Час приготування: 50 хв
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1,2 кг
- Мед – 2 ст. л.
- Гірчиця в зернах – 1,5 ст. л.
- Соус соєвий – 50 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Шкіру на свинячий рульки ретельно зіскоблити ножем і помийте.
Крок 2. Підготуйте маринад. Змішайте мед, соєвий соус, гірчицю і сіль.
Крок 3. В підходящу ємність викладіть рульку, змастіть її маринадом і залиште на 30-40 хвилин в прохолодному місці. За цей час перевертайте або обмазуйте рульку маринадом.
Крок 4. Рульку вкладіть у рукав, зафіксуйте його кінці.
Крок 5. Помістіть рукав на деко і запікайте рульку в духовці при 200 градусах протягом години. Після цього акуратно розріжте рукав і готуйте м’ясо ще 30 хвилин. М’ясо трохи остудіть і подавайте до столу.
Соковита рулька в рукаві, маринована в соєвому соусі
Дуже вдалий рецепт запікання свинячий рульки. М’ясо виходить ідеально смачним, ніжним, з апетитною бронзової шкуркою. Подають її найчастіше з картоплею і маринованими овочами.
Час приготування: 120
Час приготування: 35 хв
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1,3 кг
- Часник – 1-2 головки.
Для маринаду:
- Гірчиця – 2-3 ст. л.
- соєвий Соус – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Орегано – за смаком.
- Куркума – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рульку промийте і просушіть. Головки часнику розберіть на зубчики, очистити їх. На рульки зробіть надрізи і вкладете в них часник. Зубчики часнику предварите вмочіть у сіль.
Крок 2. Змішайте соєвий соус і гірчицю, додайте сіль і спеції за смаком.
Крок 3. Шкіру гомілки можна надрізати або залишити цілісною. Змастіть рульку маринадом і залиште на час, краще всього на ніч.
Крок 4. Після того, як рулька замаринувалась, помістіть її в рукав для запікання. І готуйте при 200 градусах в духовці 1,5 години.
Крок 5. Щоб отримати рум’яну скоринку на рульки, розріжте рукав і запікайте у відкритому вигляді 20-30 хвилин. Запечену рульку подавайте в гарячому вигляді.
Дуже смачний рулет зі свинячої рульки в рукаві
Цікаве блюдо, яке перетворить Ваш обідній стіл – рулет з свинячої рульки в рукаві. Готувати його нескладно і не клопітно. Крім того, рулет після охолодження можна використовувати у приготуванні бутербродів та інших швидких закусок.
Час готування: 180
Час приготування: 60 хв
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1,6 кг
- куряче Філе – 600 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Масло соняшникове – 30 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Рульку зіскоблити ножем і помийте.
Крок 2. Розріжте рульку, видаліть кістки і розгорніть її. Просыпьте м’ясо спеціями і сіллю.
Крок 3. Куряче філе також змастіть спеціями і сіллю. Викладіть філе на гомілку.
Крок 4. Очистіть часник і моркву наріжте їх скибочками. Викладіть овочі на м’ясо.
Крок 5. Згорніть рулет і зв’яжіть його ниткою. Рулет помістіть в рукав і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте 1,5 години. Потім розріжте рукав і готуйте ще 25-30 хвилин.
Крок 6. Рулет вийміть з рукава і подавайте в гарячому вигляді до столу.
Соковита і ніжна рулька в пиві, запечена в рукаві
Рецептів приготування смачної свинячий рульки дуже багато. У кожної господині є свій черговий рецепт. Пропонуємо запекти свинячу рульку в пиві, м’ясо виходить м’яким і смачним.
Час приготування: 20 годин
Час приготування: 60 хв
Порцій – 5-6
Інгредієнти:
- Рулька – 1 шт.
- Пиво – 0,5 л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Лимон – 0,5 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Часник – 1 головка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі продукти, щоб вони були під рукою. Для фіксування рукава можна використовувати спеціальні затиски або звичайну нитку.
Крок 2. Для початку вимочіть рульку в холодній воді протягом 4-5 годин. 2-3 рази міняйте воду. Потім ножем очистити шкірку.
Крок 3. 2-3 зубчики часнику очистіть і дрібно наріжте.
Крок 4. Змішайте в мисці подрібнений часник і гірчицю.
Крок 5. Далі влийте в миску соєвий соус, перемішайте.
Крок 6. В маринад видавіть сік з половини лимона.
Крок 7. В отриману масу додайте сіль за смаком.
Крок 8. Потім всипте мелений перець, перемішайте.
Крок 9. В кінці влийте пиво і ретельно перемішайте маринад.
Крок 10. У глибоку ємність покладіть рульку і облийте її маринадом, залиште в прохолодному місці на 10-12 хвилин, періодично рульку перевертайте.
Крок 11. Нашпигуйте рульку залишилися зубчиками часнику і вкладете в рукав.
Крок 12. В рукав влийте що залишився маринад, добре закріпіть його краю.
Крок 13. Щоб з рукава виходив пар, зробіть кілька проколів. Запікайте рульку в духовці при 120-130 градусів 2-2,5 години.
Крок 14. Готове м’ясо акуратно вийміть з рукава, наріжте на порції і подавайте до столу в гарячому вигляді з гарніром за своїм смаком.