Як і скільки варити свиняче серце в каструлі?
В першу чергу необхідно вибрати якісний субпродукт. Гарне свиняче серце повинно бути щільним, темно-червоного або червоно-бордового кольору, на ньому не повинно бути плям, нальоту і слизу. Ми розповімо, як правильно його зварити.
Час готування: 200
Час приготування: 40 хв
Порцій – 4-5
Склад:
- Серце свиняче – 750 гр.
- Селера – 2 шт.
- Морква – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Перець чорний горошком – 7 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свиняче серце помийте, розріжте, видаліть аорту і згустки крові.
Крок 2. Залийте частини серця холодною водою і залиште на годину.
Крок 3. Після цього в каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння. Опустіть в гарячу воду серце і знову доведіть воду до кипіння, варіть 5 хвилин.
Крок 4. Далі злийте бульйон, промийте серце ще раз. Перекладіть серце в чисту каструлю, влийте свіжу воду і варіть серце 1 годину на повільному вогні від моменту закипання. Потім додайте стебла селери, очищену моркву і цибулину, лавровий лист, перець горошком і сіль. Продовжуйте варити серце ще 30-60 хвилин.
Крок 5. Готове серце вийміть з бульйону, наріжте на порції і подавайте у вигляді головного блюда або разом з м’ясною нарізкою.