Свиняче серце – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Простий рецепт свинячого серця з картоплею на сковороді

Поспішаємо поділитися смачним рецептом тушкованого свинячого серця з картоплею. Це збалансоване ситне блюдо для сімейного вечері. Доведеться набратися терпіння, щоб серце вийшло м’яким.

Час готування: 60

Час приготування: 40 хв

Порцій – 4-5

Інгредієнти:

  • Серце свиняче – 1 шт.
  • Печінка свиняча – 300 гр.
  • Смалець – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі очистіть і промийте. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, картопля – кубиками. Свиняче серце і печінку помийте, очистіть від сухожиль, крові і зайвого жиру, наріжте кубиками.

Крок 2. Для смаження знадобиться рослинне масло і трохи смальцю, спеції можна взяти будь-які за своїм смаком.

Крок 3. У сковороді розігрійте рослинне масло і смалець, потім викладіть нарізане серце, смажте його 5-7 хвилин.

Крок 4. Далі викладіть печінку і продовжуйте смажити на сильному вогні ще 3-5 хвилин.

Крок 5. Потім викладіть картоплю, перемішайте і смажте всі разом 3-5 хвилин. Після цього зменшіть вогонь і накрийте сковороду кришкою.

Крок 6. Через деякий час додайте цибулю, перемішайте і смажте під кришкою 5-7 хвилин.

Крок 7. Приправити страву спеціями, перемішайте, знову накрийте сковороду кришкою і варіть 5-7 хвилин.

Крок 8. Тепер можна спробувати серце і картоплю на готовність.

Крок 9. При необхідності час приготування страви можна продовжити.

Крок 10. Перед подачею посипте блюдо рубаною зеленню.