Свинячий язик – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Олів’є зі свинячим мовою на святковий стіл

Всім відомий рецепт приготування класичного салату «Олів’є», без якого не обходиться жоден святковий і особливо новорічний стіл, з додаванням кубиків вареної ковбаски, але лише раз замінивши цей інгредієнт вареним свинячим мовою, до ковбасі ви більше ніколи не повернетеся.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7-9.

Інгредієнти:

  • Мова свинячий – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Огірки (мариновані або солоні) – 5 шт.
  • Горошок консервований – 1 банка.
  • Зелень – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавра -1-2 шт.
  • Перець чорний горошком – 3-5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Мови ретельно промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою, доводимо до кипіння, додаємо лаврушку, сіль і перець горошком, відварюємо на помірному вогні, постійно знімаючи пінку близько півтори години.

Крок 2. Паралельно відварюємо до готовності моркву, картоплю і яйця.

Крок 3. Відварені інгредієнти злегка остуджуємо і очищаємо: яйця дрібно рубаємо, моркву нарізаємо кубиком.

Крок 4. Картопля подрібнюємо аналогічним способом.

Крок 5. Солоні огірки ріжемо шматочками такого ж розміру, як і відварні овочі. У великому салатнику об’єднуємо інгредієнти, а також засипаємо зелений горошок, з якого попередньо необхідно злити рідину.

Крок 6. Готовий язик поміщаємо під струмінь холодної води і за допомогою ножа знімаємо щільну шкірку.

Крок 7. М’ясо нарізаємо кубиком і відправляємо до інших компонентів салату, заправляємо майонезом, підсолюємо, перчимо та ретельно перемішуємо.

Крок 8. До столу подаємо відразу ж або прибираємо на 1-2 години в холодильну камеру для охолодження. Приємного апетиту!