Олів’є зі свинячим мовою на святковий стіл
Всім відомий рецепт приготування класичного салату «Олів’є», без якого не обходиться жоден святковий і особливо новорічний стіл, з додаванням кубиків вареної ковбаски, але лише раз замінивши цей інгредієнт вареним свинячим мовою, до ковбасі ви більше ніколи не повернетеся.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 7-9.
Інгредієнти:
- Мова свинячий – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця – 2-3 шт.
- Огірки (мариновані або солоні) – 5 шт.
- Горошок консервований – 1 банка.
- Зелень – за смаком.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавра -1-2 шт.
- Перець чорний горошком – 3-5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Мови ретельно промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою, доводимо до кипіння, додаємо лаврушку, сіль і перець горошком, відварюємо на помірному вогні, постійно знімаючи пінку близько півтори години.
Крок 2. Паралельно відварюємо до готовності моркву, картоплю і яйця.
Крок 3. Відварені інгредієнти злегка остуджуємо і очищаємо: яйця дрібно рубаємо, моркву нарізаємо кубиком.
Крок 4. Картопля подрібнюємо аналогічним способом.
Крок 5. Солоні огірки ріжемо шматочками такого ж розміру, як і відварні овочі. У великому салатнику об’єднуємо інгредієнти, а також засипаємо зелений горошок, з якого попередньо необхідно злити рідину.
Крок 6. Готовий язик поміщаємо під струмінь холодної води і за допомогою ножа знімаємо щільну шкірку.
Крок 7. М’ясо нарізаємо кубиком і відправляємо до інших компонентів салату, заправляємо майонезом, підсолюємо, перчимо та ретельно перемішуємо.
Крок 8. До столу подаємо відразу ж або прибираємо на 1-2 години в холодильну камеру для охолодження. Приємного апетиту!