Свинина з ананасами і картоплею в духовці
Свинина з ананасами і картоплею в духовці – страва на випадок, коли треба ситно нагодувати досить велику компанію. Соковита свинина запікається на подушці з картоплі, при цьому просочується фруктовим соком і все це ще прикрите рум’яної сирної скоринкою.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Корейка свиняча – 0,5 кг
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Картопля велика – 0,5 кг
- Сіль поварена – за смаком.
- Ананас консервований – 8 шт.
- Сир твердий/напівтвердий – 100 гр.
- Майонез/сметана – 70 гр.
- Часник – 4-5 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Вам знадобляться всі продукти, зазначені у списку. Замість майонезу можна взяти сметану. Заздалегідь увімкніть духовку і прогрійте її до 180 градусів.
Крок 2. Кілька великих бульб картоплі очистіть і промийте. Наріжте бульби тонкими кружальцями товщиною до сантиметра.
Крок 3. Твердий сир, а також кілька очищених зубчиків часнику натріть на тертці з дрібними отворами.
Крок 4. Майонез змішайте в мисці з часниковою кашкою.
Крок 5. Свинячу корейку наріжте пластинками поперек волокон. Потім відбийте пластинки кухонним молоточком. Щоб ця процедура була більш акуратною, прикрийте м’ясо харчовою плівкою.
Крок 6. Кілька шматків фольги розстеліть на рівній поверхні. На кожен лист покладіть кружечки картоплі.
Крок 7. На картопляний шар покладіть свинячі відбивні, м’ясо посоліть, і приправити меленим перцем.
Крок 8. На відбивні нанесіть приблизно по столовій ложці майонезно-часниковою суміші.
Крок 9. Далі покладіть по парі кружечків консервованого ананаса.
Крок 10. Кожну порцію загорнути у фольгу, щоб не залишилося отворів.
Крок 11. Згортки покладіть на деко і відправте в духовку. Запікайте при 180 градусах протягом 35 хвилин.
Крок 12. Після цього розгорніть фольгу і посипати страву тертим сиром. Запікайте м’ясо у відкритому вигляді ще 7-10 хвилин. За цей час сир розплавиться і трохи підрум’яниться.
Крок 13. У вас вийде повноцінне блюдо для обіду або вечері. Подавати запечену свинину з картоплею і ананасами можна прямо у фользі. Приємного апетиту!