Як приготувати свинину з ананасами і овочами в кисло-солодкому соусі?
Максимально підходить для літнього обіду блюдо, яке швидко втамовує голод і не залишає після себе тяжкості.
Час готування: 35 хв.
Час приготування:20 хв.
Порцій – 2-4.
Склад:
- Свинина – 300 гр.
- соєвий Соус – 4 ст. л.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ч. л.
- Ананаси консервовані – 200 гр.
- Оцет рисовий – 2 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Цукор коричневий – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Перець чилі – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для отримання хорошого результату необхідно відповідально поставитися до підготовки м’яса. Очищаємо свинину від плівки, промиваємо та нарізаємо на тонкі скибочки. До подрібненого м’яса додаємо соєвий соус з чайною ложкою кукурудзяного крохмалю, перцем і сіллю. Все добре перемішуємо і залишаємо осторонь до наступного використання.
2. Нарізаємо консервований ананас, болгарський перець і ріпчасту цибулю.
3. Для соусу змішуємо томатну пасту, що залишився, кукурудзяний крохмаль, оцет і соєвий соус. Після того, як все перемішали, додаємо коричневий цукровий пісок і перемішуємо до тих пір, поки кристалики цукру повністю не розчиняться.
4. Розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо частинами замариноване м’ясо до утворення золотистої скоринки. Після цього м’ясо перекладаємо в окрему миску.
5. На використаному маслі обсмажуємо подрібнені овочі, через 5-10 хвилин повертаємо в сковороду свинину і все заправляємо приготованим соусом.
6. Готуємо до загустіння соусу протягом 2-3 хвилин.
7. Готову страву подаємо в гарячому вигляді разом з гарніром, прикрасивши зверху подрібненою зеленню.
Бажаємо приємного апетиту!