Свинина з ананасами в кисло-солодкому соусі – 5 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати свинину з ананасами і овочами в кисло-солодкому соусі?

Максимально підходить для літнього обіду блюдо, яке швидко втамовує голод і не залишає після себе тяжкості.

Час готування: 35 хв.

Час приготування:20 хв.

Порцій – 2-4.

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ч. л.
  • Ананаси консервовані – 200 гр.
  • Оцет рисовий – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Цукор коричневий – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для отримання хорошого результату необхідно відповідально поставитися до підготовки м’яса. Очищаємо свинину від плівки, промиваємо та нарізаємо на тонкі скибочки. До подрібненого м’яса додаємо соєвий соус з чайною ложкою кукурудзяного крохмалю, перцем і сіллю. Все добре перемішуємо і залишаємо осторонь до наступного використання.

2. Нарізаємо консервований ананас, болгарський перець і ріпчасту цибулю.

3. Для соусу змішуємо томатну пасту, що залишився, кукурудзяний крохмаль, оцет і соєвий соус. Після того, як все перемішали, додаємо коричневий цукровий пісок і перемішуємо до тих пір, поки кристалики цукру повністю не розчиняться.

4. Розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо частинами замариноване м’ясо до утворення золотистої скоринки. Після цього м’ясо перекладаємо в окрему миску.

5. На використаному маслі обсмажуємо подрібнені овочі, через 5-10 хвилин повертаємо в сковороду свинину і все заправляємо приготованим соусом.

6. Готуємо до загустіння соусу протягом 2-3 хвилин.

7. Готову страву подаємо в гарячому вигляді разом з гарніром, прикрасивши зверху подрібненою зеленню.

Бажаємо приємного апетиту!