М’ясо свинини з овочами в соусі теріяки
Смачною та простою м’ясною стравою може бути у вас свинина з овочами у соусі теріяки. Цей соус додається до обсмажених інгредієнтів і за рахунок карамелізації цукру надає їм характерного блиску, а прянощі ще й особливий смак. У цьому рецепті свинину маринуємо у соєвому соусі. Овочевим набором беремо кабачок, солодкий перець та моркву, нарізку яких по черзі обсмажуємо. Соус “Теріяки” беремо готовий.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Свинина – 500 грн.
- Кабачок – 180 гр.
- Болгарський перець – 300 грн.
- Морква – 90 грн.
- Соус “Теріяки” – 2 ст.л.
- Соєвий соус – 2 ст.
- Сіль за смаком.
- Приправи – до смаку.
- Олія – 50 мл.
Для подачі:
- Кунжут – до смаку.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу готуємо всі інгредієнти для блюда. Свинину нарізаємо великими кубиками, заливаємо соєвим соусом та залишаємо на 20 хвилин для маринування.
Крок 2. Овочі очищаємо та промиваємо. Брусочками нарізаємо кабачок. Перець нарізаємо великими кубиками, а морква півкухлями.
Крок 3. У глибокій сковороді, а краще у вок розігріваємо рослинну олію і спочатку обсмажуємо нарізку кабачка до стану «аль-денте». Шумівкою виймаємо з олії.
Крок 4. Потім обсмажуємо нарізку моркви і виймаємо.
Крок 5. Потім обсмажуємо до готовності нарізку свинини, постійно помішуючи.
Крок 6. До обсмаженої свинини перекладаємо нарізку болгарського перцю і смажимо до «аль-денте».
Крок 7. Потім до них перекладаємо обсмажений кабачок із морквою.
Крок 8. В останню чергу в сковороду наливаємо соус «Теріяки», перемішуємо, смажимо ще 10 хвилин і вимикаємо плиту.
Крок 9. Приготоване м’ясо свинини з овочами в соусі теріяку перекладаємо на велику страву, посипаємо кунжутом з дрібно нарізаною зеленню і відразу подаємо гарячим до столу. Смачного!