Сир з молока в домашніх умовах – 10 простих рецептів приготування з покроковими фото

Плавлений сир з молока в домашніх умовах

Що може бути смачніше для сніданку, ніж тягнеться плавлений сир, приготовлений своїми руками, щедро намазаний на корочку свіжого білого хліба? Така закуска чудово підходить для бутербродів та інших страв, а готується дуже просто, тому впорається навіть недосвідчений кулінар.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Сир – 440 гр.
  • Молоко – 120 мл
  • Сода – ½ ч. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Кріп – 2 гілочки.
  • Петрушка – 2 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Яйця – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Гірчиця зернова – 1 ч. л.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибокій ємності змішуємо сир будь-якої жирності, молоко, вершкове масло і соду.

2. Перебиваємо компоненти за допомогою заглибного блендера до однорідності.

3. Відправляємо тару на водяну баню і при постійному помішуванні плавим масу. Займає цей процес, як правило, не більше 15 хвилин.

4. У гарячу масу додаємо дрібно нашатковану зелень, сіль, чорний мелений перець за смаком, і розливаємо по невеликих баночках. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на півгодини, а потім прибираємо в холодильник.

5. Попередньо відварені яйця очистити і розім’яти виделкою в глибокій піалі.

6. В окремому посуді змішуємо плавлений сир, варені яйця, гірчицю і сметану, у випадку, якщо маса вийшла занадто твердою. Намазуємо ароматний сир на хліб і насолоджуємося. Приємного апетиту!