Покроковий рецепт приготування сирної паски в духовці
Зазвичай готують сирну паску без термообробки, тому вона має невеликий термін зберігання. Поспішаємо поділитися з вами чудовим рецептом сирної паски, приготовленої в духовці.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Сир – 500 гр.
- Жовтки яєчні – 4 шт.
- Білки яєчні – 3 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Крупа манна – 100 гр.
- Журавлина сушена – 100 гр.
- Борошно – 10 гр.
- Панірувальні сухарі – для форми.
Процес приготування:
1. Сир протріть через сито. Змішайте сирну масу з розм’якшеним вершковим маслом.
2. Жовтки збийте з цукром. Потім змішайте сирну масу з жовтковою.
3. Далі додайте манну крупу і добре перемішайте.
4. Журавлину залийте окропом на 10 хвилин, потім промийте і просушіть її.
5. Білки збийте з дрібкою солі до пишної піни, потім додайте їх в сирну масу.
6. Журавлину обваляйте в борошні і додайте до основної маси.
7. Форму для запікання щедро змастіть вершковим маслом і посипте панірувальними сухарями.
8. Викладіть сирну масу у форму і помістіть в духовку, розігріту до 170 градусів. На низ духовки поставте деко з водою.
9. Випікайте великдень 50-60 хвилин. Готовність паски перевіряйте дерев’яною зубочисткою, вона повинна бути сухою.
10. Дайте великодня охолонути і прикрасьте її за своїм смаком.
Приємного апетиту!