Сирна паска – 10 смачних рецептів класичної пасхи з сиру з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування сирної паски в духовці

Зазвичай готують сирну паску без термообробки, тому вона має невеликий термін зберігання. Поспішаємо поділитися з вами чудовим рецептом сирної паски, приготовленої в духовці.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Сир – 500 гр.
  • Жовтки яєчні – 4 шт.
  • Білки яєчні – 3 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Журавлина сушена – 100 гр.
  • Борошно – 10 гр.
  • Панірувальні сухарі – для форми.

Процес приготування:

1. Сир протріть через сито. Змішайте сирну масу з розм’якшеним вершковим маслом.

2. Жовтки збийте з цукром. Потім змішайте сирну масу з жовтковою.

3. Далі додайте манну крупу і добре перемішайте.

4. Журавлину залийте окропом на 10 хвилин, потім промийте і просушіть її.

5. Білки збийте з дрібкою солі до пишної піни, потім додайте їх в сирну масу.

6. Журавлину обваляйте в борошні і додайте до основної маси.

7. Форму для запікання щедро змастіть вершковим маслом і посипте панірувальними сухарями.

8. Викладіть сирну масу у форму і помістіть в духовку, розігріту до 170 градусів. На низ духовки поставте деко з водою.

9. Випікайте великдень 50-60 хвилин. Готовність паски перевіряйте дерев’яною зубочисткою, вона повинна бути сухою.

10. Дайте великодня охолонути і прикрасьте її за своїм смаком.

Приємного апетиту!