Сирна запіканка – 8 рецептів класичної пишною запіканки з фото

Ніжна запіканка з сиру без манки і сметани

Відмінний сніданок для всієї родини – ніжна запіканка без манки. Борошно можна взяти будь-яку на свій смак: пшеничну, рисову, вівсяну або кукурудзяну. Для більш цікавого смаку і соковитості можна додати в сирну масу свіжі фрукти.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 0,5 пакетика.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Сир розімніть товкачем або виделкою.

2. Яйце збийте до однорідної маси в окремій ємності, потім додайте в сирну масу.

3. Всипте цукор, перемішайте.

4. Борошно попередньо просіяти через сито, додати в сирну масу і добре перемішайте.

5. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть в неї сирну масу, розрівняйте її ложкою. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте 30-40 хвилин. Готову запіканку трохи остудіть і подавайте на стіл з варенням, медом або згущеним молоком.

Приємного апетиту!