Ніжна запіканка з сиру без манки і сметани
Відмінний сніданок для всієї родини – ніжна запіканка без манки. Борошно можна взяти будь-яку на свій смак: пшеничну, рисову, вівсяну або кукурудзяну. Для більш цікавого смаку і соковитості можна додати в сирну масу свіжі фрукти.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сир – 250 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Цукор ванільний – 0,5 пакетика.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Сир розімніть товкачем або виделкою.
2. Яйце збийте до однорідної маси в окремій ємності, потім додайте в сирну масу.
3. Всипте цукор, перемішайте.
4. Борошно попередньо просіяти через сито, додати в сирну масу і добре перемішайте.
5. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть в неї сирну масу, розрівняйте її ложкою. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте 30-40 хвилин. Готову запіканку трохи остудіть і подавайте на стіл з варенням, медом або згущеним молоком.
Приємного апетиту!