Пишна сирна запіканка з манкою і сметаною в мультиварці
З великим задоволенням хочу поділитися неймовірним рецептом сирної запіканки з манкою і сметаною, приготовленої в мультиварці. Випічка виходить надзвичайно смачною, соковитою і ніжною. Відмінний варіант десерту для маленьких діток.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Сир 9% – 600 гр.
- Крупа манна – 40 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Цукор ванільний – за смаком
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Масло – для змазування чаші мультиварки
- Сметана – 50 гр.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування сирної запіканки з манкою і сметаною в мультиварці. У мене прилад фірми «Редмонд».
2. Родзинки гарненько промити, а потім обсушити, виклавши на паперові рушники.
3. Курячі яйця розділити на білки і жовтки.
4. До курячих жовтків додайте сир, цукровий пісок, сметану і манну крупу.
5. За допомогою столової ложки доведіть масу до стану однорідної консистенції.
6. Скориставшись міксером, збийте яєчні білки в пишну піну, поступово збільшуючи швидкість. У сирну масу відправте родзинки і ретельно перемішайте.
7. До сирної маси викладіть збиті курячі білки.
8. Акуратно перемішайте силіконової лопаткою рухами знизу вгору.
9. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом. Сирне тісто акуратно викладіть в чашу мультиварки, розрівняйте силіконової лопаткою. Закрийте кришку. На панелі приладу встановіть режим «Випічка», час приготування – 45 хвилин. Готуйте до закінчення програми та вимкніть прилад, залиште запіканку ще на 10 хвилин.
10. Відкрийте кришку мультиварки.
11. Акуратно перекладіть запіканку на блюдо.
12. Ароматну сирну запіканку наріжте на порції і подавайте на стіл зі сметаною.
Насолоджуйтеся найніжнішим десертом!