Сирне тісто для печива в домашніх умовах
Сирне печиво буде у вас смачною домашньою випічкою на швидку руку, та й ще з відсутністю різних барвників та іншої хімії. Для печива підходить сир з будь-яким відсотком жирності, і калорійність випічки можна зменшити, замінивши частину масла сиром. Замішується тісто швидко і набір продуктів простий і бюджетний.
Час готування: 45 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1,2 кг.
Склад:
- Сир – 400 гр.
- Борошно – 400 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 10 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
Процес приготування:
1. Першим ділом відміряємо вказане в рецепті кількість продуктів для приготування сирного печива.
2. У посуд для замішування тіста кладемо розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло. Насипаємо до нього звичайний і ванільний цукор і виделкою або вінчиком перетираємо до однорідного стану.
3. Потім до цієї маси кладемо сир, розбиваємо куряче яйце і перетираємо ще раз.
4. Пшеничне борошно просіваємо через густе сито, змішати з розпушувачем і цю суміш порційно пересипаємо до сирної маси. Одночасно виделкою замішуємо тісто. Потім перекладаємо тісто на робочу поверхню столу, присипану борошном, і вже руками завершуємо заміс. Тісто має у вас вийти еластичним і м’яким. Скачуємо його в колобок, загортаємо в пакет і на 30 хвилин поміщаємо в холодильник.
5. Після закінчення цього часу сирне тісто для печива буде готово. Його можна розкочувати і формувати різні печеньки.
Смачною і вдалою випічки!